Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Балабанов: Ниските добиви няма да доведат до повишаване на цената на хляба

Снимка: БГНЕС

Лоша година отчитат зърнопроизводителите от Добруджа. Заради сухото време и малкото валежи, добивите от царевица и пшеница са с повече от две трети по-ниски, споделя земеделецът Георги Балабанов. Той обработва 15,6 хил. декара, половината от които са засети с пшеница. Ниските добиви обаче няма да доведат до повишаване на цената на хляба, категоричен е Георги Балабанов.

Още по темата – в разговора на Мартин Николов с Георги Балабанов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Автомагистралите Хемус и Черно море влизат като тема от изслушванията в парламента

Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева. Изслушването им ще бъде във връзка с подготовката за предстоящата юбилейна Среща..

публикувано на 04.07.24 в 07:01

248 години американците отбелязват своята независимост от Великобритания

Националният празник отбелязва раждането на Съединените щати като независима държава с приемането на Декларацията за независимост от Континенталния конгрес през 1776 г. Оттогава се навършват 248 години . Празненствата включват фойерверки, концерти и семейни събирания и мащабни паради в цялата..

публикувано на 04.07.24 в 06:56
Фериботи на пристанището в Дувър, Великобритания, архив, 2022 г.

Великобритания избира парламент с очакване за провал на консерваторите

Британците днес ще гласуват на парламентарни избори, които вероятно ще върнат на власт Лейбъристката партия и ще сложат край на продължилото близо десетилетие и половина управление на консерваторите. Очаква се лявоцентристките лейбъристи да спечелят парламентарните избори за първи път от 2005 г. насам с исторически резултат, като всички..

публикувано на 04.07.24 в 06:46

И фармацевтите в Каварна се присъединяват към протестните действия

От 9.00 до 10.00 часа аптека „Лалева“ в Каварна няма да обслужва пациенти по НЗОК . Фармацевтите се вклюват в националния протест и изразяват несъгласие към действията на Министерството на здравеопазването по повод промяната в Наредбата. Техните искания са да не се лишават аптеките, чрез тях и пациентите от каквото и да е заплащане върху..

публикувано на 04.07.24 в 06:42
Варна

Променливо време в четвъртък

Днес ще има променлива облачност, която ще е по-значителна над Югоизточна България. Там е възможно на изолирани места да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който следобед по крайбрежието ще се обърне от юг-югоизток. Максимални температури между 25° и 30°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 2-3 бала...

публикувано на 04.07.24 в 05:50

Аптеки прекратяват договорите си с НЗОК

В знак на протест срещу промяната на финансирането на дейността по отпускане на напълно платени лекарствени от НЗОК продукти по средата на годината, собственици на аптеки ще внесат от 9.00 до 9.30 часа в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите с НЗОК . По същото..

публикувано на 04.07.24 в 05:50
Цветеслава Гълъбова

Цветеслава Гълъбова: У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната грижа за психично болните

У нас няма разбиране за това колко е важна извънболничната помощ за хора с психични заболявания. Това каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрична болница „Свети Иван Рилски“. По думите й бюджетът от 200 млн. лева, който се отделя годишно за психично здраве, е крайно недостатъчен.  Тя посочи, че когато видим по улиците хора, които..

обновено на 03.07.24 в 21:36