Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 души с COVID-19 в дом за стари хора в тервелско село

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем обитатели и един човек от персонала в Дом за стари хора в с. Полковник Савово, община Тервел, са с положителни резултати за коронавирус, съобщават от РЗИ в Добрич. 

Сигнал за пациенти с грипоподобни симптоми е бил подаден от директора на дома в неделя – 29 ноември, след което са взети проби за изследване на домуващите и персонала. В Дома за стари хора е направена дезинфекция, извършено е разделение на пациенти и потребители и са предприети всички мерки срещу разпространение на заболяването, като е осигурено и лекарско наблюдение за ползвателите на услугата. 

Директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова информира още, че в момента в 14 институции за социални услуги и в социални услуги от резидентен тип на територията на областта се извършва пробонабиране за изследване на потребителите им и работещите там.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на ветрохода "Калиакра" ще приключи до 15 дни

Класовият ремонт на учебния ветроход „Калиакра“ започна в началото на седмицата в „Терем – Флотски арсенал“. Ремонтните дейности трябва да приключат до 15 дни. Тази година ще бъде отбелязана 40-годишнината от построяването на баркентината. По този повод се провежда благотворителна кампания за осигуряване на средства за поддръжката и обновяването на..

обновено на 29.05.24 в 10:39

ВиК-Варна с нови багери и самосвали за 2 млн. лева

Близо 2 млн. лева без ДДС са инвестициите в нова техника за нуждите на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД. В подвижния състав на дружеството вече има пет чисто нови багер-товарачи, мини багер , удобен за работа в ограничени пространства и четири самосвала с тристранно разтоварване, съобщават от ВиК. Нова строителна техника за нуждите на..

публикувано на 29.05.24 в 10:32
Влакове се сблъскаха на Централна жп - гара

Нощният влак от София за Варна закъснява с почти три часа (ОБНОВЕНА)

Вчерашният инцидент на Централната жп-гара в София стана причина за промени в разписанията на влаковете, които продължават и тази сутрин.  Справка в сайта на БДЖ показва, че нощният влак от София ще пристигне във Варна със закъснение от почти три часа. В този час влаковата композиция се движи по направлението Шумен - Варна...

обновено на 29.05.24 в 09:51
Цар Фердинанд І

Връщат тленните останки на цар Фердинанд от град Кобург в София

Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България на 29 май. Траурната церемония започва в 15:30 ч. в царския дворец „Врана“ и е отворена за граждани, съобщиха от Фонд "Цар Борис и Царица Иоанна". Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948 г. в криптата на църквата "Св. Августин" в баварския град Кобург. Там цар..

публикувано на 29.05.24 в 09:01

Черно море e ключово за НАТО. Къде е България?

Само преди дни, в понеделник – 27 май, Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се позволи да използва изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Декларацията беше приета на пленарното заседание на Асамблеята в София. До момента това беше едно от твърдите условия, с които страни от НАТО..

публикувано на 29.05.24 в 08:14
Варна, морето и регатата

Слънчево, с облаци и дъжд

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове.  Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки.  Вятърът ще е слаб от запад и югозапад, но следобед ще се усили до умерен, а по крайбрежието ще се ориентира от юг и югоизток...

публикувано на 29.05.24 в 06:43

Къде няма да има ток на 29 май

Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването днес в следните райони: В периода 09:00 ч. до 17:00 ч. - районите на Провадия – ул. Дунав, ул. Цар Освободител, ул. Георги Кирков, ул. Александър Стамболийски, ул. Преслав, ул. Софроний Врачански, ул. София, ул. Драгоман,..

публикувано на 29.05.24 в 06:38