Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма невъзможни неща

Все повече общуването се прехвърля в онлайн среда. Създават се социалин мрежи, в които се оформят различни групи по интереси, които привличат все повече последователи и се разрастват. Първоначално е много е трудно да бъде определено дали все пак тези групи не са опасни или не водят до негативни последици за участниците. Разбирайки това, от младежко пространство „Хамелеон” са създали онлайн общност, в която млади хора от цялата страна и чужбина да намират забавление в общуването и да дебатират по теми, които ги интересуват като изкуство, литература, екология, здравословен начин на живот. Повече от Диана Настева от сдружение „Няма невъзможни неща”. 

"В живота на младите хора в момента е концентриран повече да си пишат на таблетите и телефоните, отколкото да си общуват лице в лице. Така и "Хамелеон" от място за срещи, стана място за онлайн срещи. Всъщонст личния контакт, дори общуването лище в лице дори през екрана, се оказва много необходимо."

Повече за онлайн срещите в клуб "Хамелеон" чуйте от Диана Настева в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Деня на Европа

Община Варна ще почете Деня на Европа и Ден на победата над хитлерофашизма, с традиционния военен ритуал с полагане на венци и цветя пред паметника-мемориал на Осми Приморски полк.   Събитието ще се състои от 10:00 часа пред паметника. В 11:00 часа на същия ден, следва церемония по издигане на флага на Европейския съюз пред централния вход на Община..

публикувано на 09.05.24 в 09:05
Варна, изгревът днес

Облачно с валежи от дъжд

Днес облачността ще се задържи по-често значителна, на места с валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от североизток. Максимални температури между 14° и 19°, за Варна около 17°. Вълнение на морето 3 бала, следобед в открито море до 4. Температура на морската вода 14°-16°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 53..

публикувано на 09.05.24 в 06:08

Адресите без ток

В периода 07.05.2024 - 10.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Дългопол – ул. Георги Димитров, ул. Митко Палаузов, ул. Никола Вапцаров, ул. Никола Обретенов, ул. Димчо Дебелянов, ул. Толбухин, ул. Пейо Яворов,..

публикувано на 09.05.24 в 05:00

Добрич с нов областен управител

Правителството назначи четирима нови областни управители на областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба. За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.   Динев е бил също председател на Общинския съвет – Петрич.   Ани Арутюнян..

публикувано на 08.05.24 в 18:44

Ще чистят сметищата в Максуда

Представители на Община Варна и жители на Максуда достигнаха до разбирателство за нуждата от повишаване на ефективността на сметосъбирането и благоустрояването в района. Това стана ясно днес, след като кметът Благомир Коцев, медиаторът по етническите въпроси Николай Николов и заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев  се срещнаха с..

публикувано на 08.05.24 в 18:21

От утре започва безплатна имунизация на бременни срещу коклюш

Всички бременни жени ще могат да се ваксинират от утре безплатно в кабинет на РЗИ във Варна срещу коклюш. Безплатни ще са тестовете за инфекциозното заболяване, когато изследването е по предписание на личния лекар. Т ова съобщи във Варна проф. д-р Цонко Паунов-директор на РЗИ - Варна. Препоръчително е бременните - от 27 до 36 гестационна седмица, да..

публикувано на 08.05.24 в 15:59

Доживотен затвор за мъж, убил бившата си съпруга

Доживотен затвор постанови Варненският апелативен съд за мъж, признат за виновен за убийството на бившата си съпруга по особено мъчителен начин. Съдът във Варна увеличи наказанието от 18 години лишаване от свобода, определено от съда в Добрич. Фаредин А. е признат за виновен в това, че на 28 декември 2021 г. в Тервел умишлено умъртвил бившата си..

публикувано на 08.05.24 в 15:23