Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката.
Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно приготвените туршии?
Така е защото туршиите по магазините са наситени с доста химикали, за да се запазят за по-дълго време. Много то тях да варени и преварени и тогава всичко полезно вече го няма в тях. Съдържанието в тях на едни микроскопични частички Лактобацилус плантарум е причината от сурово зелето да стане кисело и суровите зеленчуци да се превърнат в туршия. Тези миниатюрни лактобацили имат засилващ имунитета ни ефект. Хората преди години са били здрави, защото винаги на масата е имало туршия и кисело зеле. Ако ги приготвим у дома сами, без да влагаме допълнителни химикали или да преваряваме, то ползата е абсолютно никаква. Ако са преварени те не са полезни, защото това просто е много кисело и солено, но без полза за здравето. Моят съвет е, когато лично си приготвяме киселото зеле да се ориентираме с колко най-малко сол можем да го приготвим. Може да се сложи хрян, джинджифил, които са естествени консерванти и това ще ни помогне да ги приготвим с по-малко сол.
Каква е ползата?
Заедно с киселото зеле поглъщаме и Лактобацилус плантарум, който има доказан ефект за повишаване на имунитета. Той има и противораков ефект. За това ги наричаме тези храни супер храни. Бихме могли да ползваме и специални продукти провиотик с подобно съдържание на Лактобацилус плантарум. Освен всички вируси и бактерии той убива и гъбичките. На тази основа бе създаден и един продукт в началото на пандемията, който съдържа големи количества Лактобацилус плантарум и убити 6 вида бактерии, които причиняват възпаление на белия дроб най-често. И съчетанието на двата продукта води до добър ефект при здрави хора, но при вече разболелите се този имуноактиватор не трябва да се ползва.
Можем ли да пием сока?
Ако не сме използвали много сол, сокът от зелето е много полезен. Ако го приготвим по правилния начин можем да пием от сока.
Д-р Емилова, вие слагате ли туршии?
Да. На село си приготвяме зеле и туршии всяка година и го ползваме аз, децата внуците. Част от зелето използваме да приготвяме и храна за персонала в клиниката и за пациентите, които са на природосъобразно хранене.
Все още не късно да си приготвим...
Не е късно. Има още зеле, има и още зеленчуци.
Екипът на д-р Емилова може да ви посъветва как да обърнете повече внимание на своето здраве онлайн чрез сайта на клиниката. Допълнителна информация за адреса и контактите бихте могли да намерите на emilova.eu. Телефоните за връзка са 0888 951 288 и 0886 919 944.
Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях оставя трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..
„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна. Днес Керанка е усмихната..
Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..
Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..
В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването. Как пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати. Как само няколко дни,..
Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..
При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..