Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софтуерна компания открива офис за 200 души във Варна

Paysafe, водещ глобален доставчик на интегрирани платежни решения, скоро отваря първи офис във Варна. Компанията вече е наела помещения в комплекс Varna towers и в момента набира персонал. В новата локация ще работят близо 200 служители, ангажирани основно с информационните технологии и обслужването на клиенти от цял свят, съобщават от общинския пресцентър.

„Варна и регионът отговарят на нарастващите нужди на компанията. Решението за отваряне на офис в морската ни столица се дължи на множество фактори, сред които наличието на опитни професионалисти, нови кариерни възможности за хора, работещи в компанията към момента и възможността новият офис да бъде използван и като лятна алтернатива за служителите, базирани в София“, сподели Елена Димова, HR директор на Paysafe България. Кметът на Варна Иван Портних приветства новите инвеститори в града, които вписват напълно в инициативата "Варна - Град за Знанието".

Paysafe Group (Paysafe) е водеща интегрирана платформа за разплащания, свързваща търговци и потребители чрез 70 платежни метода в повече от 40 валути. Компанията е с над 20 години опит в областта и има 3000 служители в 12 световни локации. Най-големият офис на фирмата в света, където работят 1200 служители, е базиран в София, където се разработват софтуерни технологии за дигитални разплащания с глобално приложение. За нуждите на компанията във Варна се изгражда екип от ИТ специалисти, с опит в Java, Android или iOS разработки, търсят се и експерти в областта на обслужването на клиенти, владеещи английски, немски, френски или руски език на високо ниво.

През 2020 г. Варна отново бе предпочитано място за фирми, развиващи високи технологии. Българската аутсорсинг компания Pontica Solutions откри свой офис в морската столица и само за няколко месеца, въпреки кризата, успя да увеличи броя на служителите си, софтуерната компания Scale Focus също разшири своя офис. С откриването на нова база във Варна, Paysafe запазва тенденцията и за 2021 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балчик

Бизнесът след изборите: Надяваме се да има обединение, защото общата ни цел е една - бъдещето на младите хора

След поредния парламентарен вот балчиклии продължават да очакват да се засили финансовата активност в малките фирми в градчета и села и там да има насочени обекти за обикновения човек.  “Да въведем иновации откъм технологично ниво, средства да бъдат насочени към образованието на работниците. Защото проблемът към днешна дата е, че големите и малки фирми..

публикувано на 28.10.24 в 12:25
Снимката е илюстративна

Режат клони в центъра на Варна

Район „Одесос“ извършва днес 28 октомври (понеделник) основна резитба на корони на дървета на ул. „Неофит Бозвели“, информираха еколозите от кметството. Дейностите ще се извършват и в следващите два дни в отсечката между улиците „Ангел Кънчев“ и „Д-р Пискюлиев“. Пътното платно няма да бъде затваряно по време на резитбата, но е възможно да възникнат..

публикувано на 28.10.24 в 11:09

ГЕРБ-СДС печели в Добрич, втори са "Възраждане"

При 100% обработени протоколи в област Добрич категоричните победители и в тези парламентарни избори са от ГЕРБ-СДС с 29.46 на сто от гласовете. Избирателите в 8 Многомандатен изборен район подреждат на втора позиция ПП Възраждане с 15.42%. Макар в национален план БСП – Обединена левица да са на пета позиция, в област Добрич те се нареждат на..

публикувано на 28.10.24 в 10:12

При близо 98 % обработени протоколи във Варна: ГЕРБ-СДС са първи, следвани от "Възраждане" и ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила в област Варна с 31,16 % подкрепа на гласоподавателите при 97,56 % обработени протоколи в Районната избирателна комисия. Това сочат данните от изборите за 51-во НС, изнесени в сайта на Централната избирателна комисия.  Втори са "Възраждане" с 15,59 %, следвани от ПП-ДБ с 14,63 на сто.  На четвърто място се нарежда..

публикувано на 28.10.24 в 09:37

Художникът Стоимен Стоилов получи "Златен век" (огърлие) във Варна

Министърът на културата Найден Тодоров връчи в Градската художествена галерия във Варна най-високата награда на министерството - "Златен век" (огърлие), на големия български художник Стоимен Стоилов.  На церемонията присъства Волфганг Шюсел, канцлер на Република Австрия (2000-2007).  Стоимен Стоилов получи признанието за изключителен принос..

публикувано на 28.10.24 в 09:30

Близо 147 хиляди българи са гласували в чужбина

В 5 часа българско време завърши изборният ден по Западното крайбрежие на САЩ и Канада , съобщава БНР.  По информация на дипломатическите и консулските ни представителства, всички избирателни секции по света вече са приключили работа и са предали своите резултати.  При обработени 97,22% от протоколите на секционните избирателни комисии, правото си на..

публикувано на 28.10.24 в 08:35

ГЕРБ-СДС е водеща политическа сила в Балчик, втори са "Възраждане"

ГЕРБ-СДС е водеща политическа сила и на този вот в община Балчик, но само защото ДПС вече е структура от две различни крила. Симпатизантите на Бойко Борисов, отишли до урните, са 1313 или 23.26 на сто от гласувалите 5644, които са 32.5 процента от общо имащите право да гласуват 17 373. "ДПС - Ново начало" и "Алианс за права и свободи" - АПС, събират общо..

публикувано на 28.10.24 в 08:20