Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов център за управление на Фериботния комплекс ще бъде изграден в Белослав

Координационен център ще бъде построен на пристанищния терминал на фериботната линия за превоз на пътници и автомобили в Белослав. Той ще се намира до чакалнята на фериботния комплекс, каза за Радио Варна кметът на общината Деян Иванов. Проектът за строителство на новата сграда е одобрен днес, а кандидатстването за финансиране е чрез Местната инициативна рибарска група „Варна-Аксаково-Белослав“. Стойността е близо 100 000 лева.  В центъра ще се помещава управлението на транспортната линия, която е от важно значение за региона. В момента той се намира в централната част на Белослав, а връзката се осъществява само по телефона, каза Деян Иванов. От новата сграда ще има видимост и ще се следи движението и трафика на ферибота по Белославското езеро. Предстои подписването на договор и избор на изпълнител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Села в община Каварна са оставяни системно без вода

Села в община Каварна системно са оставяни без вода, а ситуацията се влошава особено през летните месеци, когато работа започват и големите хотелски бази. Жителите на Раковски и Божурец се оплакват, че проблемите с водоподаването са от години и само се задълбочават. Те са възмутени, че се налага да се справят с неудобствата, а от ВиК-Добрич не..

публикувано на 14.06.24 в 14:29

Галя Кондева: Решението за отказ за изграждане на частна болница "Мама и аз" е взето под влияние на реакцията на обществото

Решението за отказа за изграждането на частна болница "Мама и аз" с педиатрично отделение в София е било взето под влияние на реакцията на обществото, но не и под натиск, посочи днес служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева. Тя беше на посещение в Добрич във връзка с откриването на нов дигитален графично-скопичен рентгенов апарат за..

публикувано на 14.06.24 в 14:01

ВиК-Варна със заведени над 2 500 дела срещу длъжници

„ВиК-Варна“ има заведени под формата на заповедни производства над 2 500 съдебни дела срещу длъжници през 2023 г., предаде БТА. Прагът за образуването на такова дело е задължение към дружеството повече от 200 лева. Действията по принудително събиране на неплатените сметки започват веднага след неплащане на фактурата. Когато абонатът не плати три..

публикувано на 14.06.24 в 13:57

Ненасилствената комуникация - по-добро разбиране на себе си и другите

Ненасилствената комуникация е начин на живот и философия. Тя е създадена от американския психолот Маршал Розенберг, който съчетава позитивната психология на Карл Роджърс и философията за ненасилие на Махатма Ганди. Най-общо ненасилствената комуникация е процес, който помага на хората да обменят информация, необходима да разреши конфликти и различия по..

публикувано на 14.06.24 в 13:48
Главен асистент, доктор Петър Петров, координатор на програмата

"Междукултурен бизнес - Магелан" - нова магистърска програма в Икономически университет - Варна

"Междукултурен бизнес - Магелан"  е една от новите магистърски програми, по които в Икономически университет - Варна ще могат да се обучават студенти. Тя е създадена в рамките на международната университетска мрежа "Dukenet", в която участват 18 европейски висши училища. Икономически университет - Варна е също част от тази мрежа. Магистърската..

публикувано на 14.06.24 в 13:00
Снимката е илюстративна

От Общината апелират варненци да правят снимки и клипове в случай на изхвърлен боклук извън контейнерите

Общината отправя апел към варненци да се включат активно в противодействието на умишленото замърсяване на града. Това призова пред БНТ, цитиран от пресцентъра на администрацията, заместник-кметът Христо Рафаилов. Моят апел към варненци е, когато станат свидетели на подобно поведение, да направят клип или снимка и да ни известят, допълни той и увери, че..

публикувано на 14.06.24 в 11:20

Министерство на туризма: Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон

Министърът на туризма Евтим Милошев е съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове. Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон, съобщиха от ресорното министерство.  С Постановление на Министерския съвет от 4 юни 2024 г., прието по предложение на министъра на..

публикувано на 14.06.24 в 10:59