Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В социалните мрежи и дигиталния маркетинг няма универсални формули

| обновено на 08.03.21 в 12:25

Днес почти всеки разбира от дигитален маркетинг. Или поне така се говори.

Истината обаче е доста по-различна, убеден е Иво Илиев, който работи в digital сектора от 2003 г.  Думите му се потвърждават от опита му. Илиев е управител на три дигитални маркетинг агенции, едната от които - BrandFormance, е една от 67 агенции в света, избрана за Facebook Marketing Consultant Partner през 2019г. От началото на 2020г. агенцията е Facebook Technical Service Partner заедно с 90 други международни дигитални компании.

Твърденията, че влизането в online бизнеса е лесно, че всеки разбира от дигитален маркетинг са част от наложилите се заблуди в сферата, пояснява Илиев.

През 2012г. и 2013г. негови кампании са одобрени за участие във Facebook Marketing Awards конкурса на Facebook. В портфолиото му са някои от световни брандове в областта на застраховането, козметиката, банковата сфера, автомобилостроенето с с дейност в България, Холандия, Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Германия, Австрия, Великобритания и др.

Той обаче е и участник и организатор на редица digital маркетинг събития у нас.  Водил е лекции и workshop-и в ИУ Варна, НБУ, ТУ Варна и др.  Участва в някои от най-значимите събития по дигитален маркетинг в страната. От години поддържа личен маркетинг блог.

Сред описанията, които може да срещнете за него, дадени от самия Иво Илиев е "Опитвам се да продавам едни неща, които не са мои, на хора, които не познавам, в място, което не съществува реално. Работя по международни проекти в сферата на дигиталния маркетинг, провеждам професионални консултации и споделям част от опита си с колеги и студенти.

Това не ме е направило по-успешен от началото, когато вместо Google имаше Yahoo и вместо Facebook, YouTube, Messenger и Instagram имаше mIRC. Това вярвам, че ме направи по-отговорен, повече мислещ и по-ясно преценяващ… по-опитен".

В социалните мрежи бизнесите трябва да комуникират, казва Илиев и допълва, че постването на няколко изречения не е равносилно на поставянето на един билборд на пътя. В социалните медии хората не влизат, за да гледат бизнеси, а за да гледат други хора. Именно затова, всеки бизнес и всяка институция трябва да показва човешки образ, да показва хората, които стоят зад него и с които хората биха могли "да си говорят". Криенето зад една красива снимка или напудрено видео не е решение. Стои неадекватно, уточнява Иво Илиев,

Как се става партньор на най-голямата социална мрежа в света и какво е нивото на българските реклами? Докъде стига разбирането за digital значението на бизнесите у нас? Как да достигнем до клиентите си или партньорите си? Защо да работиш online и offline не е едно и също, защо макар клиентите да са едни и същи, те очакват и търсят различни неща? Отговорите на тези, а и на много други въпроси може да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Парно, ток и топла вода с по-ниска цена във Варна

Средното увеличение на цената на тока от утре за битовите потребители е с 1,77%, реши КЕВР. За клиентите на „Електрохолд“ цената нараства с 3,10%, на ЕВН - с 1,85%, а за клиентите на „Енерго Про“ тя намалява с 0,49% . Преди приемането на ценовото решение, на 13 юни се състоя обществено обсъждане , на което бяха поканени всички..

публикувано на 30.06.24 в 13:23
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх  на провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Церемонията по интронизацията ще започне в 15 часа в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски", а камбанен звън ще възвести избора на новия..

публикувано на 30.06.24 в 13:11

Врачанският митрополит Григорий получи най-много гласове до момента

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на балотаж според резултатите от гласуването до момента. Григорий е получил 64 от гласовете, а Даниил – 51. Най-малко са гласувалите за ловчанския митрополит Гавраил-19.  По-рано днес в Синодалната палата започна гласуването за избор на български патриарх от делегатите на..

публикувано на 30.06.24 в 11:13

Живеещите около ВСУ поискаха яснота кога ще приключат ремонтите

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха днес на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. В срещата се включи и кметът на Варна Благомир Коцев. Те поискаха от него ясна визия за инфраструктурните ремонти в района и отговор на въпроса..

публикувано на 30.06.24 в 11:10
Централен пазар Варна

Плодове и зеленчуци с по-високи цени през изминалата седмица

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро се повиши с 0,24 на сто.  Сред..

публикувано на 30.06.24 в 10:25

Нова цена на тока от утре. КЕВР днес решава каква да е тя

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода в сила от 1 юли. Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията...

публикувано на 30.06.24 в 10:23
Летище Бургас

Летище Бургас посреща туристи от Узбекистан

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас се очаква днес в ранния следобед.  Близо 150 души ще пристигнат на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те ще бъдат посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  На събитието ще присъства българският посланик в Узбекистан - Стояна Русинова.

публикувано на 30.06.24 в 09:15