Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро проявите в автомобилния спорт започнаха

След дълго затишие, свързано с пандемията, ретро проявите във Варна в автомобилния спорт се рестартираха.

Проведе се 25-ят автопоход „Морски бриз“.

Участваха 44 автомобила от Варна, Русе, Търговище.

Най-впечатляващ беше Крайслер Уиндзор на Костадин Павлов.

Той е колекционер на ретро автомобили.

Румен Генов разговаря с него:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов музикален фестивал във Варна дава сцена на световни звезди през август

Върху организирането на нов музикален фестивал за поп, хаус и рейв музика се работи във Варна. Това съобщи за Радио Варна кметът Благомир Коцев.  Събитието ще бъде организирано по модел на "Spirit of Burgas" и се очаква за празника на морската столица 15 август. Целта е то да се превърне в традиционно за фестивалния календар на Варна, допълни Коцев...

публикувано на 20.05.24 в 10:45

20 май - Световен ден на пчелите

Датата 20 май се отбелязва като Световен ден на пчелите от 2018 г.  по инициатива на Словенската асоциация на пчеларите с подкрепата на правителството на Словения.  Денят е одобрен с резолюция A/RES/72/211 на Общото събрание на ООН от 20 декември 2017 г., с цел да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по..

публикувано на 20.05.24 в 08:45

Стана известно защо Бетовен е оглушал

Слухът на изключителния композитор Лудвиг ван Бетовен започва да се влошава в младостта му и геният умира напълно глух. Причините за неговата глухота остават загадка. Но почти 200 години по-късно анализ на косата му показва високи нива на олово, арсен и живак, пише „Билд“. Както отбелязват учените,..

публикувано на 19.05.24 в 13:44

Полезните свойства на кайсиите

Богати на витамини и минерали: Кайсиите са източник на витамини А и C, които са важни за здравето на кожата, очите и имунната система. Те съдържат също така калий, който помага за поддържането на здравето на сърцето и нормалното кръвно налягане. Антиоксидантни свойства: Кайсиите съдържат антиоксиданти, които помагат да се намалят възпаленията в..

публикувано на 19.05.24 в 10:03

Ваяшки събор в Дюлино

Десетки хора, част от които представители на етнографската група ваяци се събраха на традиционен събор в Дюлино.  Всеки представя това, което умее най-добре - песни, музика, танци, занаяти. Ваяците или вайковците, наречени така от акад. Любомир Милетич, наричат самите себе си кавадари, разказва организаторът на събора Емилия Павлова. Думата означава..

публикувано на 18.05.24 в 15:55

Европейска нощ на музеите и галериите във Варна на 18 май

Музеи, галерии, творчески и алтернативни пространства за изкуство и култура ще се включат в Европейската нощ на музеите на 18 май във Варна тази година.  Подробната програма на събитията може да бъде проследена тук  ,  както и на Фейсбук страницата на варненската Нощ на галериите. Водещо събитие в Нощта на музеите и галериите е официалния..

публикувано на 17.05.24 в 17:48

Студентка от Варна предлага семейния автомобил за бала на абитуриенти в нужда

Студентка от Варна реши да предложи семейния автомобил за абитуриенти в нужда. "Здравейте! По случай наближаващите абитуриентски балове искам да зарадвам момче или момиче в нужда. Искам да предложа автомобила си, всичко ще бъде за моя сметка", съобщава момичето в социалните мрежи. Вече има желаещи, като датите 24 и 26 май са заети. Теодора Векова е..

публикувано на 17.05.24 в 15:50