Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебели вежди, дебели устни и оскъдна естествена красота

| обновено на 27.05.21 в 14:58

Модата е променлива и непредсказуема, същевременно тя диктува стила на облеклото, грима и външния вид.

Преди години на върха на популярността бяха тънки вежди и нишки, някои дами останаха без косъмче в стремежа си да са актуални.

В момента тенденция са дебели, широки вежди, които изглеждат възможно най-естествено.

Плътността придава на лицето особена изразителност. В отделни случай дори грубост, зависи от майсторството на извършващия услугата.

Последното е много важно: по отношение на това дали лицето на дамата може да бъде така направено, че веждите да стоят като естествена рамка на очите за изразителен поглед, или да натежат визуално като огромни козирки.

Подобна е ситуацията и с устните, които много от дамите правят повече от плътни и големи, та на моменти чак трудно поносими като гледка.

Ваня Славова попита дерматолога Теодора Йорданова за тенденциите сега:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българо-китайски форум ще се проведе във Варна

Българо-китайски форум ще се проведе утре, 29 октомври, вторник, от 10:00 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна. Събитието е посветено на 75-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Китай и 20-годишнина от побратимяването на Варна с китайския град Нинбо. Организатори са Националната асоциация „Един пояс, един..

публикувано на 28.10.24 в 17:48

Лесна работа: В опаковка и с панделка

Малко досаден е този сюжет с изборите, но няма как да го заобиколим - случва ни се, при това все по-често, отколкото е необходимо. Партии отскачат до салона за разкрасяване. Там ги гримират, оформят прическите, лепват малко силикон - за повече привлекателност и надеждност. После думите. Те са ясни. Посланието е еднакво навсякъде по света. „Нужда..

публикувано на 28.10.24 в 16:00

Варна домакинства екофестивал на 2 ноември (програма)

Забавни детски работилници, филмови прожекции и томбола са част от събитията на Екофестивал във Варна Инициативата ще се проведе на 2 ноември (събота) от 11:00 ч., на площада пред Археологическия музей Забавни детски работилници, интерактивни демонстрации, филмови прожекции, игри с аниматори и томбола с награди, са част от програмата на екофестивал,..

публикувано на 28.10.24 в 15:10

При вход свободен днес във Варна представят филм, посветен на проф. Стоимен Стоилов

Най-новия документален филм на Георги Тошев, посветен на художника проф. Стоимен Стоилов, ще бъде представен от 16 часа днес в зала "Европа" не Фестивалния и конгресен център във Варна. Лентата "Щастие на върха на молива" е посветена на 80-годишния юбилей на художника, а входът за събитието е свободен. Във филма са включени творби на художника,..

публикувано на 28.10.24 в 12:58

За зелето и изборите

Много българи не отидоха до урните в неделя. По лични причини. Свои такива има и Вълчо Жеков. Той е родом е от Ветрино, но има къща в село Габърница. Работи на три места, за да изхранва семейството си – в частна фирма като монтьор, държи малко крайпътно заведение и произвежда зеле, което продава пред заведението на пътя. Срещнах го в изборния..

публикувано на 28.10.24 в 11:10

Транспортът е най-големият проблем в суворовското село Дръндар

"Алианс за права и свободи" - АПС е първа политическа сила в суворовското село Дръндар. За "ДПС - Ново начало" в населеното място с изцяло турски жители са гласували 18 души. По един глас получават ИТН, МЕЧ и ДОСТ. За ГЕРБ-СДС в с. Дръндар са гласували петима от общо 79 души, отишли до урните в неделя.  Кмет на село Дръндар от октомври месец миналата..

публикувано на 28.10.24 в 10:37

28 октомври - Световен ден на анимацията

Днес е Световният ден на анимацията. На този ден през 1892 г. в Париж художникът изобретател Емил Рейно показал пред зрители невижданото дотогава зрелище - оптически театър. За първи път той демонстрирал публично своя апарат праксиноскоп, който показвал движещи се картинки. Анимацията е оптическа илюзия за движение, създадено чрез..

публикувано на 28.10.24 в 10:22