Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
ПП „Възраждане“ днес организира протест срещу въвеждане на еврото в България

Политическа партия „Възраждане“ организира протест срещу въвеждане на еврото като разплащателна единица в България, на 7 юли от 11 часа пред пред Министерството на финансите в столицата. По този повод Костадин Костадинов, лидер на политическа партия „Възраждане“ каза:

Още през 2018 г. „Възраждане“ направи подписка за национален референдум срещу въвеждане на еврото. Тогава събрахме повече от 220 хил.подписа. Считаме, че еврото е пагубно като официална валута за България. Въвеждането му срив на заплатите, висок скок и ръст на инфлацията, срив на пенсиите и на спестяванията на хората. Още повече, че нашата икономика, бидейки най-слабата в Европа няма абсолютно никакви буферни защитни механизми за влизането в еврозоната, което ще доведе като цяло да срив на българската икономика. Така че, сме категорично против. И не на последно място, даже на първо, защото смятаме, че преди всичко България трябва да бъде независима държава. Българската валута, българският лев е една от най-старите национални валути в света е последният ни останал елемент от нашата независимост. Българската народна банка е една от най-старите в света. А влизането ни в еврозоната ще означава, че всички важни финансови и икономически решения ще се взимат не в София, а във Франкфурт. Ще се вземат от хора, които нямат никакво касателство към нашите проблеми, ние няма да можем да контролираме сами нашата финансова политика , няма да определяме сами дори лихвените проценти на банките. На практика България ще стане подчинена във финансово отношение даже не на друга държава, а на наднационален орган. Оттам до политическото подчиняване и националното унищожаване на българската държава остава точно една крачка.

Имате ли подготвени конкретни стъпки, като политики, ако станете политическа сила в следващия български Парламент, в тази посока?

Имаме, разбира се. На първо място е това, което казваме и продължаваме да настояваме, и за което ще протестираме пред Министерството на финансите. Каним всеки един, който мисли като нас да дойде пред финансовото министерство, в сряда в 11 часа. На второ място имаме пакет от мерки, които предлагат решения на най-големите проблеми на България. Може би, най-важното което винаги сме настоявали е отпадане на ДДС-то за храните от малката потребителска кошница, които са най-важни за всеки един от нас като потребител. Отпадането на ДДС върху лекарствата и книгите, за да може по този начин да подпомогнем пенсионерите, които както е добре известно, по-голямата част от техните пенсии отиват именно за храни и за лекарства.

Кои са трите водещи приоритета на „Възраждане“?

Демография, здравеопазване, образование. България се намира в демографска катастрофа, всяка година намаляваме със 100 хил.човека. Здравеопазването ни е в тотален колапс, видяхме го когато стана натиск върху здравната система, след породената от действията на правителството на ГЕРБ и ВМРО здравна криза. И на трето място образованието, което вече 30 г. Се превръща в система, която обезобразява съзнанието на нашите деца и се опитва да ги превърне, с действията на управляващите, в една аморфна маса без национално самосъзнание. За тази цел плащаме данъци, за тази цел поддържаме болници и училища и точно за тази цел трябва да им обръщаме най-голяма внимание! За нас от ПП„Възраждане“ това ще бъдат основните приоритети в следващото Народно събрание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изборните материали пристигнаха в област Добрич

Бюлетините за предстоящия балотаж в неделя пристигнаха в Областната администрация в Добрич при строга полицейска охрана. Предстои още днес те да бъдат разпределени в осемте общини. 181 000 са подготвените за област Добрич бюлетини за предстоящия втори тур на президентските избори тази неделя. Подготовката върви нормално и засега всички членове на РИК..

публикувано на 18.11.21 в 15:54

Без мобилна секция за карантинирани в Балчик на балотажа

Въпреки интереса мобилна секция за карантинирани в Балчик няма да има на балотажа. Причината е, че на първия тур не е била сформирана секционна избирателна комисия за гласуване с подвижна кутия. Това обяснение е получено от Централната избирателна комисия в отговор на запитване от местната администрация. Към днешна дата карантинираните са 207,..

публикувано на 18.11.21 в 15:45

Днес ЦИК ще обяви мандатите в 47-ото Народно събрание

ЦИК ще обяви резултатите след окончателна проверка на вота и преференциите. Така ще стане ясно колко депутати ще има всяка от 7-те партии и коалиции в новия парламент: "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС, "БСП за България", "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане". След това новите народни представители ще имат един ден да подадат..

публикувано на 18.11.21 в 10:05

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори

Започва предизборната кампания за втория тур на президентските избори, след като Централната избирателна комисия обяви окончателно резултатите от вота за държавен глава. В неделя - 21 ноември, ще се явят кандидат-президентските двойки Румен Радев - Илияна Йотова и Анастас Герджиков - Невяна Митева. Предизборната кампания ще приключи 24..

публикувано на 17.11.21 в 08:12

ЦИК обяви окончателните резултати от парламентарните избори

Снощи Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от парламентарните избори, при 100 процента обработени протоколи от РИК. Партия "Продължаваме промяната" получава 25,67 процента от гласовете, а ГЕРБ-СДС - 22,74 на сто. На трета позиция е ДПС - с 13 на сто, а БСП за България е четвърта с 10,21 процента. "Има такъв..

публикувано на 17.11.21 в 06:32

Как да гласуваме с машина на изборите "2 в 1"

На изборите 2 в 1 можем да гласуваме само един път – на една машина и с една смарт карта. Разписките, които ще пусне устройството ще са една или две, в зависимост от това дали сме упражнили правото си на глас и за двата вида избори – за президент и за парламент. За да гласуваме, първо трябва да активираме машината с поставянето на картата,..

обновено на 14.11.21 в 14:33

13 ноември - ден за размисъл преди вота в неделя

Събота – 13 ноември е ден за размисъл преди парламентарните и президентските избори в неделя. В деня за размисъл не се допуска предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите за..

публикувано на 12.11.21 в 17:05