Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирена Радева е новият началник на РУО-Варна

Ирена Радева
Снимка: Д.Дончева

Ирена Радева е назначена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието /РУО/ във Варна след конкурс на Министерството на образованието. Заповедта за назначаването й излезе днес. Припомняме, че на конкурса се явиха двама кандидати, като само тя беше допусната.

Ирена Радева работи от 9 години в РУО, където е била началник на Отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“. Има 25 години стаж като учител, повече в гимназиален етап, като последните 10 години от тях е била преподавател по география в Първа езикова гимназия във Варна.

Приоритет в работата й сега е подготовката на новата учебна година.

"Предстоят много големи предизвикателства във връзка с повишените нива на заболеваемост, с предстоящи съвсем нови за образователната система дейности, като атестирането на учителите, което стартира за първи път тази година, както и с провеждането на държавни зрелостни изпити в нов формат. През тази година ще завърши първият випуск започнал по Закона за предучилищното и училищно образование.

На този етап всички сме убедени, че ще започнем новата учебна година присъствено, но трябва да сме готови за всяка една ситуация. Целта е максимално повече деца да се обучават присъствено.", каза Ирена Радева.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

БЧК-Варна ще раздава храни до 19 юли

До 19 юли ще продължи раздаването на хранителни продукти и хигиени материали от Втория транш на Програмата за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс, съобщават от БЧК-Варна Пунктовете работят от 8.30 до 12.30ч. на следните адреси в град Варна: район "Вл.Варненчик" - кв. Владиславово, пазар до..

публикувано на 05.07.24 в 07:06
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Лебъристите печелят изборите в Обединеното кралство

Лейбъристката партия във Великобритания печели убедително предсрочните парламентарни избори. Според първите резултати те получават мнозинство от 170 места в Камарата на общините.  Сър Киър Стармър ще стане министър-председател с 410 депутати от Лейбъристката партия.  Очаква се днес по обед Стармър да се срещне с крал Чарлз Трети, за да му..

публикувано на 05.07.24 в 06:16

Адресите без ток на 5 юли

В периода 01.07.2024 - 05.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Староселец – клиентите, електрозахранени от ТП 1 и МТП 2. В периода 01.07.2024 - 05.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни..

публикувано на 05.07.24 в 06:12

Слънчево време в петък, на места е възможно да превали

Утрото в петък ни посреща със слънце и прохлада. Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северен вятър, който постепенно ще отслабне, а следобед по крайбрежието ще се ориентира от източна четвърт. Максимални температури между 27° и 32°, за Варна..

публикувано на 05.07.24 в 05:54

Улица или offroad трасе е ул.„Сирма войвода“? (ВИДЕО)

Участъкът от ул. „Сирма войвода“ в кв.“Свети Никола“, който ще се ремонтира, е дълъг 1,4 км., според Google maps. Подобните български навигационни програми отказаха да предложат маршрут по тази улица и алтернативата им е да заобиколите с около 800 метра, за да стигнете от ул. „Арх. Манол Йорданов“ /Траката/ до ул. „Д-р Борис Окс“...

публикувано на 04.07.24 в 16:52

Засега няма прекратени договори на фармацевти със здравната каса във Варна

Към днешна дата няма постъпили заявления от управители на аптеки за предсрочно прекратяване на договорите с РЗОК-Варна. Това съобщиха за Радио Варна от институцията. Оттам уточниха, че предизвестието може да бъде оттеглено в рамките на 30 дни от неговото подаване. Варненските аптеки протестират днес и утре Припомняме, че фармацевтите започнаха..

публикувано на 04.07.24 в 16:39

ВиК приключват през юли работа около Терапията, ремонтът на околовръстното готов до 15 септември

Ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ може да завърши изцяло до 15 септември, включително и с полагането на най-горния износващ слой на асфалтовата настилка. Ускоряването на строително-монтажните работи по т.нар. околовръстен път се налага заради затрудненията, които ежедневно срещат пациентите и служителите на УМБАЛ „Св. Марина“. Входът и изходът на..

публикувано на 04.07.24 в 16:30