Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

POST FACTUM с Валери Великов, на 21 декември

Къци пред Колелото на късмета
Снимка: Интернет

Днес в Министерството на образованието и науката бяха наградени учениците, които спасиха някои от обитателите на Дома за възрастни хора в село Рояк при пожара на 22 ноември.

Здравните власти разясниха начина, по който и децата ще бъдат ваксинирани срещу коронавируса. Дете ще може да бъде имунизирано само с родителско съгласие. Ваксината на „Пфайзер“ за деца от 5 до 11 години вече е разпределена между 69 пункта в страната.

Заради поскъпващия ток на енергийната борса бизнесът ще получи от държавата компенсации и за декември, както и за първото тримесечие на новата година. Това обяви министърът на енергетиката Александър Николов. Фирмите, чиито дългосрочни договори са на базова цена от поне 185 лева за мегаватчас, ще бъдат компенсирани със 75 процента от разликата между прогнозната и борсовата цена на тока, но не повече от 30 на сто от реалната цена. Блиц коментар на Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

Рубриката "Постното днес" е посветена на новината, че Къци Вапцаров се връща на екран и отново ще върти колелото в емблематичното шоу „ Риск печели, риск губи “.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 3 юни

От днес варненки могат да се запишат за профилактично, безплатно изследване за рак на гърдата. Прегледите са финансирани от Община Варна и се  провеждат в ДКЦ 5 „Света Екатерина“.  За информация и записвания тел . 0884 44 29 16. Разговор по темата  с доц.д-р Галина Павлова-управител на лечебното заведение; Стопаните на плажове в Балчик с..

публикувано на 03.06.24 в 05:48
Chart

#765 ТОП 20 (31.05-07.06.2024)

публикувано на 31.05.24 в 19:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 31 май със Светлана Вълкова

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“ – гостува изпълнителният директор на форума проф. Николай Йорданов Актрисата и преподавател в НАТФИЗ Десислава Чутуркова за новите си кино и театрални предизвикателства “Его-система / Еко система” на Института за съвременно изкуство - София, в Градската художествена галерия –..

публикувано на 31.05.24 в 12:22

Радио Варна представя: За животните и хората с любов!

В съботното издание на предаването "Радио Варна представя" ще ви запознаем с професията треньор на кучета. Отглеждането на куче е отговорност, която първо трябва да бъде обмислена от нас хората, преди да пристъпим към взимането на животно. Има редица случаи, в които взимаме куче, но не успяваме да свикнем с него и с поведението му, а може и да сме..

публикувано на 01.06.24 в 10:00

НОВИЯТ ДЕН на 31 май с Мариела Димитрова

Всяка година на 31 май СЗО отбелязва Световен ден без тютюнопушене . По данни на СЗО във всички държави младите хора използват в по-висок процент електронни цигари спрямо възрастните. В световен мащаб около 37 милиона младежи на възраст 13-15 години използват тютюн. Затова и мотото т.г. е : „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата..

публикувано на 31.05.24 в 06:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 30 май

Защо се стигна до инцидент с куче – домашен любимец, което в случая е показвало признаци на агресия и преди, но собствениците му не са реагирали на тях и така се стигна до смъртта на стопанката му. Разговор по темата след малко с Тодор Ангелов – треньор и специалист по възпитание на кучета.  Темата бе коментирана и от министъра на вътрешните работи..

публикувано на 30.05.24 в 13:49