Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дачев, група Do Sho: Обичам да запомням дори и лошите неща с нещо хубаво

Снимка: Фейсбук

Фронтменът на каварненската рок група Do Sho е първият музикант, който даде интервю за предаването Джем сешън в ефира на Радио Варна за 2022 г. В него музикантът разказва за успехите през миналата година, за незабравимите срещи с публиката, за фестивала Българево Rocks, който ще организират и през тази година, както и за новата музика, с която ще зарадват своите почитатели.

Чуйте цялото интервю с Георги Дачев в прикачения файл:

Какви спомени ти остави 2021г.? С какво ще я запомниш?

Обичам да запомням дори и лошите неща с нещо хубаво. 2020г. и  2021г. не бяха от най-хубавите ми години, но аз си спомням, че свирих със страхотни хора, на страхотни хора, на страхотни места и на няколко по-големи фестивала. За мен това беше стъпка напред, тъй като нашата банда тепърва изгрява и всяка сцена ни е ценна. Ще запомня 2021г. с най-хубавите неща: с приятелите, които бяха с мен по пътя, както и с умножаващите се фенове, които срещнахме, и с които си комуникираме до ден днешен и очакват  следващите ни изяви.

През 2021г. организирахте за пореден път Българево Рок Фест, дори го направихте в три дни. Ще го организирате ли и през тази година?

Искам да поканя повече хора да се присъединят, като публика, защото миналата година ние наистина надскочихме себе си и ще продължим да го правим и тази година. Българево Рок Фест се превръща в една традиция, която привлича все повече и повече приятели и ще се развива още (...) Много хубаво впечатление ми направи фестивала миналата година. Надявам се през тази да дойдат повече хора.

Отново ли ще бъде през август?

Да. Все още не мога да кажа датите, но мисля, че ще бъде в началото на август, и се надявам да привлечем много повече публика, отколкото миналата година.

Какво да очакваме от група Do Sho през тази година?

Съвсем скоро ще излезе тийзърът към новото парче. Имаме почти три готови песни, които ще представим съвсем скоро. Самите ние нямаме търпение, защото поради усилената работа през лятото, нямахме време да помислим за новите неща, но никога идеята не е приключвала. Тепърва трябва да творим, така че три нови парчета ви обещаваме до лятото.

Кога е следващото ви гостуване във Варна?

14 януари е датата, на която ще  направим едно тротоарно шоу на ул. Петър Берон 1. Каня всички, които харесват нашата музика, а и тези, които не са я чували, да се присъединят на отсрещния тротоар, да си вземат нещо за пиене и да се забавляват през януарския ден. Началният час е 18 часа.

Пожелавам много здраве на теб и на останалите музиканти от групата, творческо вдъхновение и да успеете да осъществите всичко, което сте набелязали през тази година!

Благодаря! А на вас -  усмивки, здраве, още усмивки и почитатели!







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителна изложба в РБ "Пенчо Славейков"

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъдат представени от 19 часа на 21 май в отдел "Изкуство" на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.  Събраните средства от изложбата ще бъдат в полза на деца и възрастни в неравностойно положение...

публикувано на 20.05.24 в 12:11

Анелия Атанасова представя романите си "Вината" и "Реванш"

Книгите "Вината" и "Реванш" представя от 18.30 часа днес, 20 май, в галерия "Арт Маркони", Анелия Атанасова.  Много хора успяват да погледнат на препятствията като на нови възможности. И докато светът се тресеше от страховете и ограниченията, наложени от пандемията, Анелия Атанасова осъществи една своя идея – романът „Вината”. В очакване на по-добри..

публикувано на 20.05.24 в 11:09

Държавният архив във Варна се включва в Нощта на музеите и галериите (програма)

И тази година традиционно Държавният архив във Варна ще се включи в инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите 2024“.  Той ще бъде  отворен за посетители безплатно от 12.00 до 18.00 часа.  Програма тази година е под надслов „Ново приключение на всеки кръгъл час“ и включва:  12 ч. – посещение на архивохранилище на Държавен..

публикувано на 17.05.24 в 17:38

Арт инсталацията "Златната нишка между културите" представят в Археологическия музей във Варна

Арт инсталация на Яна Дамс представя Археологическият музей във Варна от 23 май.  В нея съвременното изкуство се среща с най-старото златно съкровище в света. Позлатените скулптури отразяват символичното значение на златото в различните култури и изненадващо разкриват повторяемостта и преоткриването на формите, поясняват от културната институция...

публикувано на 17.05.24 в 17:15
Снимката е илюстративна

Европейска нощ на музеите в Градската художествена галерия във Варна (програма)

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, се включва в Европейската нощ на музеите на 18 май 2024 г. със събития, изкушаващи почитателите на изкуствата в морската столица. Ще бъде отворена за посещение постоянната експозиция, разположена на втория и третия етаж в сградата на Галерията, която проследява художественото развитие на..

публикувано на 17.05.24 в 12:31

Музеят по история на медицината ще се включи в Европейската нощ на музеите (ПРОГРАМА)

И тази година Музеят по история на медицината ще се включи в Нощта на музеите. Посетителите ще имат възможност да присъстват на демонстрации и експерименти, подготвени от учени и студенти на Медицинския университет във Варна. ПРОГРАМА: • 18:00–18:30 – откриване с музикално изпълнение от Александър Петров и изпълнение на студентски мажоретен състав..

публикувано на 17.05.24 в 12:26

"Синята планета" на Станислав Станчев-Бебето можем да видим във Варна

„Синята планета“ е озаглавена изложбата живопис на смолянския художник Станислав Станчев-Бебето в галерия Тереза Зиковска тази вечер от 18:30 ч. „Това е една поетична и емоционална изложба“ – така я представят от галерията. Авторът не е правил изложба от 2016 г., защото отдава приоритет на реставраторската работа. Заедно със своята дъщеря Татяна..

публикувано на 16.05.24 в 16:06