Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избрани са тримата представители на държавата в ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД

Снимка: Автомагистрали ЕАД

Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов са избраните представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Тримата участваха в публичния конкурс за ново ръководство, обявен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В конкурса участваха 26 кандидати, припомня БГНЕС.Те трябваше да представят концепция за управление на държавното дружество за пет години.

Людмила Василева е завършила ВИНС „Димитър Благоев“ – Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Притежава професионална квалификация по икономика и мениджмънт от Училище за бизнес компетенции, както и редица сертификати за преминати курсове на обучениe от професионални организации в България и чужбина. Досега е заемала ръководни позиции в различни банкови институции и търговски организации. Има и професионален опит като оценител на търговски предприятия и вземания и недвижими имоти. Лектор е по оценка на финансови активи и институции към Агенцията по приватизация. Контрольор по изпълнение на европейски проекти. Владее английски и руски език. Василева е назначена и за изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД.

Димитър Пенев е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София със специалност „Строителен инженер“ и „Пътно строителство“. Има и квалификация за „Управление на компании“, „Стратегически маркетинг“ от университета Кранфийлд и др. Завършил е Бизнес училище Ashridge, Шанхай, със специалност „Оперативен мениджмънт и коучинг“. Професионалната му кариера започва в Института по пътища към ГУП-София. Заемал е ръководни длъжности при изпълнението на инфраструктурни проекти в Нигерия. Професионалната му биография включва още ръководни позиции в строителни, търговски и консултантски компании. Владее английски, немски и руски език.

Георги Попов е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Бил е юрисконсулт в отдел „Обществени поръчки“ на „Топлофикация“ – София и юридически сътрудник в „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебните практики в ЕС“. Заемал е ръководни позиции в банковия сектор, управление на търговски обекти и отговорник по сигурността в строителни обекти. Експерт към Агенцията по обществени поръчки. Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание. Владее руски език, ползва и английски.

От МРРБ уточняват, че членовете на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД са петима. Двама се избират от Агенцията за публичните предприятия и контрол. Конкурсът за независимите представители ще бъде проведен отново. Причината е, че на проведеното състезание се явиха само шестима кандидати, тоест липсва достатъчно конкуренция. Освен това оценките, които те са получили, не са оптимални. По този начин не може да се гарантира изборът на най-подходящите кандидатури за управление на дружеството.


По публикацията работи: Елисавета Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт код за валежи във Варна и Добрич

Днес по преминаващ фронт времето ще остане облачно, с прекъсвания ще вали дъжд. В следобедните часове е възможно развитие и на купесто-дъждовна облачност и на места валежите да са интензивни с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, ще променя посоката си, към нощта ще се усили от северозапад. Сутринта остава топло с високи минимални температури от 16..

публикувано на 06.10.24 в 08:15

Започна месецът на дарителите във варненския зоопарк

Месецът на дарителите и осиновителите на животни във варненския зоопарк започна днес, в Световния ден за защита на животните. Началото беше поставено с тържество, с участието на деца от Детска градина "Синчец" с директор Снежина Дамянова. Директорът на зоокъта Иванка Стоянова поздрави присъстващите и каза, че са много благодарни на..

публикувано на 05.10.24 в 13:37

БАБХ напомня на ловците задължително да взимат проби от отстреляните диви свине за чума и трихинелоза

Сезонът на груповия лов на дива свиня се открива дне, 5-ти октомври. по този повод от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) напомнят, че е задължително предаването на проби за изследване за заболяванията Африканска чума по свинете (АЧС) и трихинелоза. Вирусът на АЧС не засяга здравето на хората, но изследването е необходимо с цел..

публикувано на 05.10.24 в 11:14

Отбелязваме международния ден на учителя, 5-ти октомври

На 5-ти октомври България и още над 100 държави по света отбелязват Международния ден на учителя . От 1994 г. с решение на ЮНЕСКО този ден се отбелязва в знак на почит към приноса на учителите за развитието на обществото. Учителите са в основата на успеха и благоденствието на всяко едно общество, казва в приветствието си за Международния..

публикувано на 05.10.24 в 10:56

Великобритания призовава за ваксинация срещу грип и COVID след ръст на смъртни случаи

Във Великобритания тази седмица започна едновременна ваксинация срещу грип и COVID-19 , след като стана ясно, че смъртните случаи от грип са стигнали тези от коронавирус през последните две зими. Британското правителство обяви и назначаването на комисар, който ще разследва COVID корупцията. Британските здравни власти предупредиха, че интересът..

публикувано на 05.10.24 в 09:50

Евакуираха още наши сънародници от Ливан

В тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби, първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВнР. МВнР продължава работата по оказване на съдействие на нашите..

публикувано на 05.10.24 в 08:40

Времето днес - слънчево и топло през деня, дъжд вечерта

Сутринта ще преобладава слънчево време, но по-късно под влияние на приближаващ студен фронт облачността ще се увеличи. До вечерта на много места в Североизточна България ще завали, възможни са и гръмотевици. Все още без валежи ще е в Източна Добруджа и по Черноморието, такива ще има през нощта и утре. На много места се очакват значителни сумарни..

публикувано на 05.10.24 в 08:37