Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улица в София носи името на журналиста Милен Цветков

Книгата „379 дни с Милен Цветков“
Снимка: ciela.com

Улица в район „Подуяне“ вече носи името на емблематичния журналист Милен Цветков, който загуби живота си, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище на връх Великден 2020 година, предаде БГНЕС.

Улица „549” се намира в район Подуяне. Разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса - започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. Втората част, която се намира на юг от бул. „Владимир Вазов“ и на изток от стадион „Георги Аспарухов“, представлява няколко на брой малки улици, които ограждат четири карета със.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „По света и у нас“ по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „Здравей, България“, „60 минути с Милен Цветков“, новините в „Календар“, „Часът на Милен Цветков“. Той беше водещ и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хора от цяла Североизточна България участват в акцията за събиране на капачки във Варна

Десетки хора и представители на различни институции се включиха в кампанията на сдружение "Аз вярвам и помагам" за събиране на капачки и стотинки пред катедралния храм "Успение Богородично" във Варна. Кампанията продължава до 14 часа , пристигат хора от цяла Североизточна България. Този път каузата е за закупуване на мобилни пунктове за..

обновено на 28.09.24 в 10:44

Граждани на Румъния, Турция и Германия са с най-много посещения у нас през август

Делът на гражданите от Европейския съюз, посетили България, е 55.8% от общия брой чужди граждани и достига 1 192.8 хил., като най-голям е броят на посещенията на граждани от Румъния - 30.6%, Германия - 20.6%, и Полша - 9.0%. Посещенията на граждани от групата „Други европейски страни“ са 746.1 хил., или 34.9% от всички посещения в България. Най-голям..

публикувано на 28.09.24 в 09:49

МС: ЦИК не са представили договор за наемане на помещения за съхраняване на машините за изборите

С решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет удължи с допълнителни шест месеца срокът, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен. Това се..

публикувано на 28.09.24 в 09:45
Футболистите на

Черно море срещу ЦСКА София - пряко по БНР

Черно море и ЦСКА София се изправят един срещу друг в двубой от 10-ия кръг на Първа футболна лига. Мачът на “Тича” стартира в 20:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Гинчев и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" на БНР Традиционно двубоите между тези два съперника са изключително интересни и изпълнени със заряд. Към момента..

публикувано на 28.09.24 в 09:44

Две събития за репродуктивното здраве тази събота и неделя във Варна

Фондация „Искам бебе“ и Община Варна организират две събития, насочени към подкрепата на семейства с репродуктивни затруднения и честване на 10 години от създаването на Фонд „Инвитро Варна“. В рамките на два поредни дни варненци ще имат възможност да получат безплатни консултации с водещи специалисти. Информационният ден за репродуктивното..

обновено на 28.09.24 в 08:21

Времето на 28 септември: Слънчево, с летни температури

Днес ще е предимно слънчево, сутринта на места мъгливо. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури между 28° и 33°, по Черноморието от 23° до 28°, за Варна около 27°. Вълнение на морето 2, следобед 3 бала. Температура на морската вода 22°-23°. Слънцето игря в 7 часа и 3 минути, залез в 18 часа и 55 минути. Продължителност на деня –..

публикувано на 28.09.24 в 07:34

Съдът отхвърли жалба срещу премахването на бариери до комплекс заведения в Морската градина

Административният съд във Варна отхвърли жалбата срещу премахването на бариерите и КПП-тата до комплекс "Хоризонт" под спирка „Акациите“.  Това става ясно от решение на магистратите с дата 14 август т.г.  Според документа, който е публичен, за поставянето на бариерите няма издадено разрешение,  схема и проектна документация, одобрени от главния..

публикувано на 27.09.24 в 16:30