Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова автобусна линия за Добрева чешма и Телевизионната кула

| обновено на 08.08.22 в 14:36
Снимка: Радио Варна

Нова автобусна линия ще обслужва живеещите в селищните образования „Телевизионна кула” и „Добрева чешма” край Варна. Това решиха днес съветниците от постоянната комисия по „Транспорт” към Общинския съвет. Създаването на новата автобусна линия се налага заради отказа на превозвача от Община Аксаково, който обслужва тези райони, да признае превозните документи, издавани от „Градски транспорт - Варна”.

Новата варненска автобусна линия ще бъде под 30. Тя ще прави по три курса на ден без значение дали е делник, празник или час пик. Автобусът ще тръгва от началната спирка на линия 12.

Транспортната комисия прие и четири промени в маршрутните разписания на няколко от автобусните и тролейбусните линии във Варна. Причината – създаване на нови спирки. Първата е „Под Моста” и засяга автобусите, които се движат към квартал "Аспарухово". Втората - „Девня”. Тя се намира до кръговото кръстовище на улица "Девня", край големия супермаркет. Там промяната е за линия 23 и в двете посоки. Третата двупосочна нова спирка ще бъде между "Бор" и "Вилите – Аладжа манастир", и се казва "Гробищен парк Север – 2". Тя ще се обслужва от автобусна линия 29. С решение на комисията се създава и нова автобусна спирка "Скалата" в посока блок "407" в квартал "Владиславово".

Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 1 октомври

В периода 30.09.2024 - 04.10.2024, от 9:00 до 17:00 , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Горен чифлик - клиентите, електрозахранени от ТП 2. На 01.10.2024, от 8:30 до 16:30 , поради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия..

публикувано на 01.10.24 в 05:56

Облачно време във вторник с превалявания до обяд

Утрото ни посреща с облачно, дъждовно и ветровито време. Преди обед ще преобладава облачно време и по Северното Черноморие и в Добруджа все още ще превалява. Следобед и валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен, на места по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Максималните..

публикувано на 01.10.24 в 05:55
Левон Манукян, Личен алхив

Арестуваха директора на филхармонията в Разград за присвояване на средства

Арестуван е известният диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград  Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души, предаде БНР. Според държавното обвинение извършените престъпления..

публикувано на 30.09.24 в 19:09

Изоставиха новородено пред къща в Айтос

Новородено момченце е било оставено пред входната врата на частна къща в Айтос, съобщават от бургаската полиция. Домът се намира на ул. "Гоце Делчев" 42, а сигналът е получен в районното управление към 15.43 часа, съобщава БНР - Бургас. Детето е било повито и във видимо добро здравословно състояние.  Бебето е взето от екип на "Спешна помощ" и е..

публикувано на 30.09.24 в 18:30

Ремонтът в местност Боровец няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46

Ремонтът през местност Боровец няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46, който е с начална (крайна) спирка Малък обръщач Боровец, през кв. „Галата“, до ЖП гарата. Около 4 700 квадратни метра асфалтова настилка ще бъде възстановена по време на рехабилитацията на пътя от Прибой през местност Боровец. Днес бе извършен съвместен оглед от..

публикувано на 30.09.24 в 17:57

От 1 октомври млекопроизводителите могат да кандидатстват за финансиране

От 1 до 15 октомври 2024 г., организации на производители в сектор „Мляко и млечни продукти“, могат да подават заявления за финансиране на нови оперативни програми.  Изпълнението на новите оперативни програми ще стартира от 1 януари 2025 г, предаде БГНЕС. Възможност да кандидатстват имат организации на производители в сектора, както и техните..

публикувано на 30.09.24 в 16:43

10 години затвор за украинец, убил колега в Езерово

Варненският окръжен съд призна за виновен 50-годишен украински гражданин, убил свой колега при спречкване. Съдебният състав му наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим. Убийството е извършено на 13 февруари миналата година в село Езерово, където двамата украински граждани работели в завод за кораборемонт и..

публикувано на 30.09.24 в 16:39