Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валерия Велева: Чистите млади хора не искат да влизат в схеми

Снимка: БГНЕС

Известният журналист Валерия Велева изнесе лекция пред участниците в Есенната академия в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, която се провежда в Радио Варна.

Според Валерия Велева починалата Елизабет Втора е била стожер на морални и политически принципи, които надали някой друг ще следва:

"Макар че вчера, в речта си, краля обеща да следва нейната линия, но респектът и уважението с които се ползваше Елизабет Втора нямат равни на света", каза Велева.

Според нея у нас истински талантливите млади хора не желаят да се включат в политиката. 

"Те не искат да се включат там, защото е страхотно омаскаряването в политиката. Освен това трябва да съблюдаваш норми, които са далеч извън нормите на морала, на почтеността и на законосъобразността."

Според Валерия Велева младите, чисти хора не искат да влизат в схеми.

Чуйте целия репортаж в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 90 събития са включени във Варненския фестивал на науката от 24 до 27 октомври

Третото издание на Варненския фестивал на науката ще се проведе от 24 до 27 октомври 2024 г. Програмата предлага 90 индивидуални събития – научни работилници, презентации, експерименти, прожекции на документални и игрални филми – всяко, адресирано към конкретна публика. Събитията ще се провеждат едновременно в няколко зали и пространства на Фестивалния..

публикувано на 21.10.24 в 19:35
Снимка: Фондация „Асоциация Анимус“

Засаждат дървета във Варна в кампания срещу насилието над и между деца

Община Варна се включва в Национална кампания срещу насилието над и между деца под надслов „Бъди смел, бъди добър!“. Инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето и предвижда разнородни събития в подкрепа на каузата в цялата страна. Варна ще се присъедини към кампанията на 23 октомври (сряда), когато в 11:00 ч. служители на Дирекция..

публикувано на 21.10.24 в 19:27
празник

Лесна работа: Случайни празнични мигове

Преди седмица ви разказах как, докато правех ремонт, едно общинско предприятие отказваше да ме свърже с районния техник, който отговаря за сградната ни инсталация. Беше ходене по мъките в рамките на цял работен ден. На финала, напълно отчаяна, тръгнах да търся информация по съседните магазини и заведения...Стигнах до управителя на един от..

публикувано на 21.10.24 в 15:00
Христина Хранова като студентка в Киев (вляво) и като герой от войните с медалите си

Поставят бюст-паметник на първата жена, преплувала маратона Варна-Галата, на Алеята на възрожденците

Поставят бюст-паметник на революционерката Христина Хранова на Алеята на възрожденците в Морската градина във Варна. Общинските съветници от ПК "Култура и духовно развитие" дадоха положително становище. Хранова е част от революционния комитет на Васил Левски, след Балканската война е първата дипломирана акушерка във Варна, изродила над 3 хиляди бебета...

публикувано на 21.10.24 в 14:31

Районен съд – Балчик с лекции сред подрастващите, за да разбират и ръководят постъпките си

В продължение на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ до края на ноември в Районен съд Балчик се провеждат лекции за ученици в общината. Възпитаници на основните училища „Антим I“ и „Св. св. Кирил и Методий“ вече се запознаха с лекцията, изнесена от съдия Галин..

публикувано на 21.10.24 в 13:53

Жените с рак на гърдата очакват актуализация на парите за помощни средства догодина

Оливия Нютън-Джон, Кайли Миноуг, Шерил Кроу, Джейн Фонда,Рита Уилсън, Синтия Никсън, Шарън Озбърн – известни в целия свят жени от шоубизнеса. Има и друго, което ги свързва – ракът на гърдата. Всяка една от тях избра да говори публично за преживяното, за да каже, че победата над този рак е възможна. Целият месец октомври е посветен на борбата с..

публикувано на 21.10.24 в 06:30

Добрич с отрицателна температура на въздуха тази сутрин

Минус 1 градус отчетоха термометрите точно в 6.00 часа тази сутрин в Добрич, информират от НИМХ – Варна. Това е и единственият район в Източна България с отрицателна температура на въздуха. В Шумен е 1 градус, 2 градуса е в Русе, по 3 в Силистра, Разград, Карнобат и Шабла. 7 градуса е на нос Калиакра и в Ахтопол, 9 на нос Емине. Димка има в..

публикувано на 21.10.24 в 06:16