Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраняват достъпа на коли в Морската градина

Достъпът на автомобили до местността Салтанат, която е част от Морската градина на Варна, ще бъде забранен. Това ще стане възможно с актуализация на Генералния план за организацията на движение /ГПОД/, чийто окончателен проект беше одобрен на съвместно заседание на три комисии към местния парламент – „Обществен ред и сигурност“, „Опазване и възпроизводство на околната среда“ и „Правна комисия“. Преди да влезе в сила, ГПОД трябва да бъде приет и от Общинския съвет, съобщават от ОбС-Варна.

Предвижда се въвеждане на забрана с пътни знаци на кръстовищата  на бул. „Княз Борис I” със сп. „Акациите“ и сп. „Делфинариума“ в посока Златни пясъци. Изключения от тази забрана ще има за пътни превозни средства, собственост на живущи в зоната, и за лица, притежаващи документ за инвалидност.  Автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност ще имат неограничен достъп. Такъв ще имат и аварийни екипи на ВиК, Енерго про и др., когато работят по отстраняване на авария след изрично уведомяване на Община Варна. По утвърден ред и график ще могат да се обслужват и обекти в Приморския парк.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пясъчни творения ще изработват в Балчик

Тази събота   на плаж "Двореца" между красивите морски вълни на град Балчик и "Тихото гнездо" - в миналото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал "Пясъчни творения”.  Участниците ще имат на разположение един час да сътворят най-красивото, на което са способни от пясък и с..

публикувано на 06.07.24 в 08:43

Гореща събота - във Варна до 30С

Днес ще е предимно слънчево, сутринта почти тихо. Температурите ще продължат да се повишават, като максималните ще са между 31° и 36°, по Черноморието от 27° до 30°, за Варна около 30°. По Черноморието времето остава слънчево, със слаб до умерен вятър от изток-североизток,  следобед подсилен от бриза. Вълнение на морето 2,..

публикувано на 06.07.24 в 08:22

ТИР удари автобус в Бургас

ТИР е ударил автобус на градския транспорт в Бургас на бул. "Тодор Александров", съобщи за БНР Бургас управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев.Камионът е излязъл  от ул. "Вая". Първоначално е спрял на знак стоп. След това обаче е тръгнал и навлязъл в кръстовището, където е ударил автобуса, който се е движил по линия Б1.  Няма пострадали пътници,..

публикувано на 05.07.24 в 16:23

Без помощи за ученици в начален етап и в 8 клас, ако имат 5 неизвинени отсъствия за месец

Родителите на ученици от първи до четвърти клас и в осми клас вече могат да подават документи за еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на учебната година. Помощта се изплаща на всички семейства независимо от доходите, припомнят от Министерството на труда и социалната политика. Семействата с ученици в първи и осми..

публикувано на 05.07.24 в 15:36

Как българите биха приели шестдневна работна седмица?

В опит да повиши производителността и заетостта в няколко предприятия, Гърция въведе шестдневна работна седмица. Според новото законодателство служителите на частни предприятия, които предоставят денонощни услуги, ще имат възможност да работят допълнително по два часа на ден или допълнителна осемчасова смяна...

публикувано на 05.07.24 в 10:55

Униформеното облекло остава проблем в системата на МВР

Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция на 16 април 1879 година. С указ №1 на княз Александър I Батенберг се сформира Министерството на вътрешните дела като част от първото българско правителство след Освобождението. Неговият министър-председател Тодор Бурмов става и първият министър на..

публикувано на 05.07.24 в 10:35

Обсъждат ремонт за близо 3,5 млн. лева на ул. "Сирма войвода" в местността св. Никола във Варна

Да бъде въведена улична регулация на ул. "Сирма войвода" в местността Св. Никола, което предвижда и отчуждаване на части от имотите, за да се разшири пътят. Това обсъди кметът на Варна Благомир Коцев с жители на района по време на среща с тях. В Общия устройствен план от 2012 година е заложено да бъде изграден път с дължина 1400 метра.  Проектът..

публикувано на 05.07.24 в 09:52