Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов опит за ход на делото по случая Милен Цветков

Служители на съдебна охрана водят Кристиан Николов - ноември 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще направи нов опит да даде ход на делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Последното заседание беше отменено заради липсата на Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че той е бил контактен с болен от COVID-19.

Милен Цветков беше пометен, докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена скорост, блъсна автомобила на Цветков навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година беше признат за виновен от Софийския градски съд и му беше наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години, както и "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от 10 години.

По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Радев: Не намирам основание в момента да се правят промени в ръководството на НСО

Президентът Румен Радев коментира тежкия инцидент с автомобил на службата на охрана на властта край Аксаково. " Инциденти е имало през всички години, откакто я има службата. Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО. Нека всички компетентни органи да установят реалните причини и тогава ще говорим", посочи президентът, цитиран..

публикувано на 17.05.24 в 15:00

Резултатите от експертизата за катастрофата край Аксаково ще станат ясни в съкратени срокове

Резултатите от автотехническата експертиза на автомобилите, участвали в тежкото пътно-транспортно произшествие на входа на град Аксаково с участието на кола на НСО и лек автомобил, при което загина 63-годишен мъж от Аксаково, а съпругата му е в реанимацията на болницата "Св. Анна" във Варна, ще бъдат ясни в съкратени срокове. Разпитани са пътувалите..

публикувано на 17.05.24 в 13:48
Снимката е илюстративна

Променят временно маршрута на линии 20, 22, 118, 118А, 148 и 209 на 21 май

Във връзка с провеждане на празнично шествие и честване „Празници Владиславово 2024“ на 21 май (вторник) от 17:30 до 18 часа ще бъде преустановено движението по бул. „Св. Елена“ от кръстовището с бул. „Константин и Фружин“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“.  Автобусни линии 20, 22, 118, 118A, 148 и 209 няма да обслужват спирки „Химик“ и..

публикувано на 17.05.24 в 13:00

НСО призова за въздържание от спекулации и хипотези за катастрофата край Аксаково

Националната служба за охрана излезе с официално изявление във връзка с инцидента край Варна.  Държавната охранителна служба заявява, че оказва съдействие на компетентните органи по воденото следствие.  "НСО призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен..

публикувано на 17.05.24 в 12:42
Снимката е илюстративна

Двама не се явиха на матурата по БЕЛ в Балчик

Двама не се явиха на държавния зрелостен изпит по български език и литература в двете средни училища в община Балчик.  Матурата започна и премина нормално. В средното училище „Христо Смирненски“ в село Оброчище на изпита се явиха 17 души, от тях 14 завършват тази година, трима са явяващите се от минали години при четирима заявени. Започнал в 8.30 ч,..

публикувано на 17.05.24 в 12:35
Снимката е илюстративна

Министерският съвет вдигна минималната заплата в държавните университети

С постановление от вчера служебното правителство определя, че от 1-ви януари тази година размерът на минималната месечна работна заплата за най-ниската академична длъжност в държавните висши училища е 2 100 лева, пише в правно-информационната система на Министерския съвет. Увеличението е с 290 лева и обхваща 33 държавни висши училища с 2086 асистенти...

публикувано на 17.05.24 в 12:01

Парламентът с извънредно заседание на 21 май

Във вторник - 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно парламентарно заседание, реши Председателският съвет, който беше свикан малко по-рано в НС, научи БНР. Предложението е да бъде изслушан министър-председателят Димитър Главчев по темата за увеличението на пенсиите от 1 юли.

публикувано на 17.05.24 в 11:52