Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белослава празнува 22 години на сцена с концерт във Варна

| обновено на 04.11.22 в 10:02

22 години творчество отбелязва през тази година Белослава. Тя продължава своето турне, което ще премине през най-големите оперни и театрални сцени в общо 7 български града. Във Варна концертът е на 6 ноември от 20 часа в Държавна опера. Заедно с нея на сцената ще бъдат музикантите, с които работи от самото начало на творческия си път Живко Петров, Антони Рикев, Росен Захариев - Роко, Димитър Семов, бек вокалистите Александър Славчев и Елена Кокорска.


Като „истинска приказка, която се разхожда във времето” Белослава определя програмата, която ще  представи и добавя: Тръгваме от 2000г. от зората на моята среща с публиката и изгрева на албума „Улици”. Всички сингли, всички хитове от „Между две луни” през „Улици” , „Твойта майка също”, дуетите с Графа, дуета с Орлин. Всички мои песни, които публиката знае. 22 песни за 22 години. Само музиката умее да ти дава онова ключе, което като чуеш една песен да отиваш на  правилното място, в правилното време, да си спомниш с кой си бил, къде си бил, защо си слушал тази песен. Смятам да раздадем това ключе на всеки, който дойде на нашите концерти.


Да намираме щастието в малките неща - това ли е основното, което проповядваш с твоята музика?

Аз не проповядвам. Аз просто го живея. Това е самият живот. Между албумите, синглите, песните, наградите, концертите, паданията, ставанията, самият живот се случва между това, между нашите срещи и интервюта. Аз много обичам да се прибирам вкъщи. Много съм щастлива, че до мен вече 25 години има един много хубав и умен мъж, който много обичам – Евгени. С него имаме дъщеря, която вене не живее с нас. Той, кучетата, Дара винаги са ме карали да искам много бързо да се прибера вкъщи. Да изпием по чаша вино, да сготвя нещо вкусно, да си поканя приятели, да разходим кучетата. За мен това е хубавият живот. И ако ти имаш това спокойствие, тази хармония, на която се радвам толкова години, няма как да не твориш свободно, да не си щастлив и да не искаш да споделиш живота от трибуната на музиката, която аз имам. Възхищавам се на всеки миг от живота, а той наистина не е в нещо сложно. Той е в простите неща.

В твоята музика няма драми, разбити сърца или раздели. Създаваш един много красив, розов свят, но не е ли прекалено безопасен?

(Смее се) Да, но който може да чете между редовете има много драматизъм в него. Самата аз съм един истински представител на зодия рак, който много добре и интровертно умее да потъва и да се скрива в черупката си и да прави много крачки назад, много по-малко напред. И много добре знам какво е да си паднал, както знам и какво е да си станал. Знам какво е хората, когато си на върха много да те поздравяват и да са мили с теб, а после когато си на върха понякога  не си вдигат телефоните. От трибуната на сцената и музиката, и всичко, което съм научила по този път, определено не е розово (...) Вярвам, че доброто, хубавото, щастливото е много по-заразно от лошото. Аз говоря от позицията на доброто, от светлата страна на живота и съм длъжна да заразявам с него, за да помагам на много хора, които имат нужда от него.

Освен турнето има и още съпътстващи събития, с които Белослава отбелязва 22 години на сцена. Тя преиздаде на плоча дебютния си албум „Улици”, който е записан преди 21 години. Освен това предстои да излезе книга,  в която изпълнителката е събрала най-интересните моменти, останали зад кулисите и фотографии от личния ѝ архив.  През този месец очакваме и новия сингъл на Белослава „I’ll Be There For You”. Песента ще бъде включена в предстоящия ѝ пети студиен албум „Моята музика”, който ще излезе в началото на следващата година. В него ще бъде включена и последната песен на изпълнителката „Има чудо, няма друго”.


Белослава: Губим много време в очакване за някакво чудо. То няма как да се случи ако не сме ние, за да го оценим, което значи, че чудото сме самите ние. Дълги години и аз съм очаквала някакви неща да ми случат, докато не разбрах, че всъщност аз правя чудесата и не е нескромно да си признаваме, когато сбъдваме мечтите си, и когато правим и други хора щастливи. Въпроса е да сме осъзнати, че това идва от нас. Труд, постоянство, труд постоянство и огромно желание за случване това, което обичаме. Чудо няма ако ние не се потрудим за него.

Цялото интервю с Белослава чуйте в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Владимир Славчев: Варненският некропол не е наша собственост. Той е притежание на нацията

Не са достатъчни средствата за археологическите разкопки на Варненския халколитен некропол. Това потвърди д-р Владимир Славчев, ръководител на археологическия екип. Нужни са около 50 000 лева, с които ще се удължи работата на терен и археолозите ще се приближат към пълното проучване на източния район на некропола.  Регионалният исторически музей..

публикувано на 26.04.24 в 10:15

"Пейзажът и градът" представя три творчески поколения в българското изкуство

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя до 16 май тематичната изложба “Пейзажът и градът”. В нея са включени 43 произведения живопис на 37 художници от фонда на художествения музей, създадени от три творчески поколения в българското изкуство. Селекцията е на изкуствоведа Румен Серафимов, главен уредник в Галерията и куратор..

публикувано на 25.04.24 в 17:33

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30