Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на отворените врати по спортно и скално катерене

Снимка: Варнаклайминг

Есен, по-ниски температури и по-къс ден. Спортът малко по-малко започва да се връща в залите. По този повод варненският клуб по спортно и скално катерене „Варнаклайминг” организира днес Ден на отворените врати. Между 18 и 21 часа от клуба отварят широко вратите на залата ,в която тренират за всеки, който иска да опита що е то катерене. Стената, на която спортистите тренират, ще бъде подготвена специално за събитието, за да успеят колкото се може повече хора да се възползват от нея. Повече от Росен Рафаилов – треньор и инструктор по скално и спортно катерене.

"Първото, което се вижда в залата, е нашето относително голямо съоръжение, което най-вероятно е най-голямото в Североизточна България. Съответно ще бъде посрещнат и ще може да се включи, както в загрявката, ще може да сложи катерачна седалка и да бъде закачен на установките, предвидени за начинаещите и ще може да се докосне, всъщност, до спортното катерене."

Единственото, което трябва да си носят участниците е чисти обувки.

Повече за Деня на отворените врати на варненския клуб по спортно и скално катерене „Варнаклайминг” чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Димитров: Най-важно е състоянието на лодката (ВИДЕО)

Петър Димитров и екипажът на яхта Aboat Time записаха престижна победа в силната ветроходна регата „Варна 200“. Това е истинско изпиатние на море. Регатата е най-дългата у нас, 200 мили плаване без прекъсване. В крайна сметка Петър Димитров и неговият екипаж пресякоха първи финалната линия във варна. Днес ви срещаме с шкипера Димитров...

публикувано на 20.06.24 в 13:10

Общината има намерение за детски плувен маратон във Варна

Консултативният съвет по спорта към кмета на Варна взе решение да се организира специален плувен маратон за деца. Той ще се проведе седмица преди големия плувен маратон "Галата- Варна" още това лято. Причината за това решение е, че в същинския маратон не се допускат да участват деца под 12 години и така някои се чувстват ощетени.  Започва се..

публикувано на 20.06.24 в 12:50

Консултативен съвет по спорта към кмета на Варна

Днес се проведе поредният консултативния съвет по спорта към кмета на град Варна.В началото на срещата кметът на общината Благомир Коцев получи специален плакет по повод 26-то издание на турнира по художествена гимнастика "Руми и Албена", който завърши този уикенд в Двореца на културата и спорта.Отново темата свързана с цените, които предлага ДКС..

публикувано на 20.06.24 в 12:49

Нови три мача на Европейското първенство днес

Испания и Италия се изправят един срещу друг на ЕП по футбол.Истински сблъсък, очакван с огромен интерес. Срещата е от 22:00 българско време. Те заемат първо и второ място в групата. Словения и Сърбия ще се срещнат днес на еврошампионата. Това е мач от втория кръг на груповата фаза. Мачът е в Мюнхен, от група "С", където са още отборите на Англия..

публикувано на 20.06.24 в 09:22

Нов бразилец в Черно море

Черно море си осигури трето лятно попълнение. Договор с клуба днес сключи 21-годишният бразилец Дуду, който пристига от тима на Апаресиденсе, участник в бразилската трета дивизия. Играе като крило и атакуващ халф. Висок е 174 см. Цялото име на Дуду е Едуардо Фернандес Родригес де Соуса. Роден е на 17 юли 2002 г. в Нова Игуачу. Юноша на Ботафого,..

публикувано на 20.06.24 в 09:13

Два финала за Епитропов

Любомир Епитропов се класира за финала на 200 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в Белград. Това е втори финал на шампионата за Епитропов, който преди ден се нареди осми на 100 метра бруст.

публикувано на 20.06.24 в 09:12

Общински пешеходен поход 100 километра за 24 часа

На 21 и 22 юни за 43 път ще се проведе Общински пешеходен  поход 100 километра за 24 часа. Походът е традиционен за туристите и всички хора, които обичат природата.Организира се от ТД “Владислав Варненчик“ с активната подкрепа на Община Варна. Туристическият поход има за цел да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион. Задачата..

публикувано на 20.06.24 в 09:11