Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Четенето като множествен оргазъм" - нова книга на Иван Владимиров-Нав

Иван Владимиров-Нав има докторска степен по Психология на развитието от Университета на Лас Вегас. След 13 години в САЩ, където преподава, развива бизнес, пътува и пише, през 2020-та се завръща в България. Понастоящем работи като психолог, води семинари по личностно развитие, прави предавания за психология и култура, и разсмива читателите със забавно-размислящи текстове. И част от тези текстове ще бъдат представени днес във Варна в книжарница "PiBooks" под формата на книга - "Четенето като множествен оргазъм".

За нея, т.е. книгата, Иван Владимиров-Нав споделя, че "е обяснение в любов. Точно като влюбване, тя ще те главозамае и ще те вкара в състояние на опиянение и приказност. Ще те заведе на пътешествие в четенето, където книгите ще са коктейли, скачане с бънджи, оргазъм. На страниците ѝ ще намериш секрети (интелектуални, но при добро въображение и телесни) за това как да превърнеш четенето в оръжие за масово поразяване (в сърцето) под формата на седемдесет есета, посветени на любими автори и творби. Текстовете ще те накарат да се смееш от сърце и да използваш главата си. Ще научиш съкровените тайни на четенето. Ще овладееш сила, която ще те превърне в аристократ. Веднъж прочел книгата, ще намираш оргазми във всичко наоколо. Тя те приобщава в едно общество на будни, съзидателни и озарени хора, които се разпознават на улицата по блясъка в очите и светлината в думите".

Иван Владимиров-Нав е автор на книгите „Две Цигари“ (2002), „Смешна метафизика за забавноразвиващи се“ (2009) и „Вегаски истории за мистици и простаци“ (2020), която беше номинирана за наградата „Хеликон“ за 2021 година. 

Специален гост на събитието ще бъде Людмил Станев, а повече за "Четенето като множествен оргазъм" чуйте в звуковия файл специално от Иван Владимиров-Нав.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна продължават честванията за 80-годишнината на проф. Стоимен Стоилов

Именитият български художник проф. Стоимен Стоилов, който от години живее и твори във Виена, подготви юбилейна изложба, с която отбелязва 80-ата си годишнина в своя роден град. Експозицията представя знакови произведения от различни периоди на неговото творчество – живопис, папируси, пастели, графика и рисунки. Носителят на Хердерова награда..

публикувано на 28.10.24 в 12:05

Във Варна организират беседа за морето по случай Международния ден на Черно море

По случай Международния ден на Черно море - 31 октомври, Община Варна организира среща-разговор под наслов „За морето“. Събитието ще състои в 14:00 ч. на 31 октомври (четвъртък) в галерия „Графити“. Инициативата е част от програмата на туристическите събития на морската столица. Международният ден на Черно море се чества от черноморските държави от..

публикувано на 28.10.24 в 11:03

Фестивалът Moving Body - там, където тялото говори, а движението свързва всички нас

И тази година фестивалът Moving Body („Движещо се тяло”) представя богата програма от танцови филми, ателиета и представления. Общото между всички тях е разглеждането на тялото и движението не само като поле на изява, но като инструмент за себепознание и изграждане на културни връзки. Събитията ще се проведат между 25 октомври и 3 ноември в три..

публикувано на 26.10.24 в 15:45

Представят летописна хроника за историята на Варненската опера

Варненската опера събра своята история в летописно издание. Премиерата ще се състои днес, когато се отбелязва Световният ден на операта. "75 години Варненска опера. Летопис“ ще бъде представена от 17.30 часа на Сцена Ротонда. Автори на изданието са Виолета Тончева, Станка Димитрова и Светла Трайкова. Редактор на изданието е Радинела Василева, а..

публикувано на 25.10.24 в 09:58

Започва фестивалът "Moving Body"

От днес до 3 ноември във Варна ще се проведе деветото издание на фестивала „Движещо се тяло”. Събитието обединява богата програма от танцови филми, ателиета и представления. Общото между всички тях е разглеждането на тялото и движението не само като поле на изява, но като инструмент за себепознание и изграждане на културни връзки. Филмовата програма..

публикувано на 25.10.24 в 09:14

Фестивалът "Танцови маршрути" предстои от 25 до 27 октомври във Варна

От 25 до 27 октомври Варна ще стане пресечна точка на „Танцови маршрути” – фестивалът за съвременен танц, който вече шеста година докосва публиката до теория, практика и изживявания, свързани със съвременния танц. Програмата по традиция е разнообразна и ще предостави възможност за участие както на любители и зрители, така и на танцьори, които искат да..

публикувано на 23.10.24 в 16:01

Гениите на цигулките - Violons Barbares, ще направят незабравим етно концерт тази събота във Варна

Една възхитителна музикална смесица пленява публиките на Канада, Нова Зеландия, Естония и много други страни от цялото кълбо. Тази събота предстои и Варна да се срещне с блестящите Violons Barbares. Неслучайно в корените на тази група стои българин - гъдуларят Димитър Гугов. След изключителна кариера в България (част от ансамбъл „Филип..

публикувано на 23.10.24 в 15:26