Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България участва на престижно изложение в Гърция

3
Снимка: bulgariatravel.org

Министерство на туризма, съвместно с представители на туристическия сектор, участва на международното туристическо изложение PHILOXENIA в Солун, Гърция - от 18 до 20 ноември 2022 г., съобщи пресцентърът на ресорното министерство. Изложението PHILOXENIA е значимо събитие в Гърция с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни туристически услуги, местни и международни туристически организации и различни дестинации и допринася за популяризирането на дестинациите и техните услуги на високо ниво.

Тридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър (гръцки и международни туристически дестинации, хотели, туристически агенции, туристически агенти, специализирана преса и други медии).

Тази година на българския информационен щанд, който е на площ от общо 100 кв. м, съвместно с Министерство на туризма, взеха участие 4-ма представители на туристическия бизнес и общински администрации: "Царевград Търнов" ЕООД, "Рила Травел" ЕООД, Община Банско и "Ню Сън Травел"   ООД.


По публикацията работи: Мариела Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Индийски работници правят навеси за защита от горещините през летния сезон

Според КНСБ, наемането на индийски работници от родния бизнес представлява нелоялна конкуренция на българските трудещи се

Главният икономист на КНСБ Любослав Костов определи наемането на индийци за работа като социален дъмпинг на пазара на труда в България и на заплащането на българските работници. По думите му, преди да поканим чуждестранни работници, първо трябва да се направи опит да се привлекат онези, които не са включени на пазара на труда в страната ни...

публикувано на 01.06.24 в 15:45

Влакът Варна- Добрич закъснява с над 100 минути поради инцидент

Влакък Варна- Добрич закъснява до този момент със 100 минути, поради  инцидент. Наши слушатели информираха, че композицията е блъснала човек на жп линията, поради което влакът е спрян на Повеляново. До момента никой не ги е информирал, дали ще бъдат извозени с алтернативен транспорт.

публикувано на 01.06.24 в 13:38

Конференция на тема “Изкуственият интелект и човекът“ се провежда във ВСУ

“Изкуственият интелект и човекът“ е темата на Студентската научна конференция, която се провежда във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието, организирано от Студентския съвет, обединява студенти и водещи учени в областта на изкуствения интелект. Те обсъждат перспективите пред използването на изкустевения интелект в..

обновено на 01.06.24 в 12:00

Общественият съвет към ЦИК в помощ за изборите на 9-ти юни

Общественият съвет към Централната избирателна комисия  разпространи информационни материали в помощ на гласоподавателите на изборите на 9 юни. В тях са посочени основните грешки при гласуването с хартиени бюлетини, които могат да ги направят недействителни, както и кои са основните стъпки при гласуването с машина. Днес е последният срок, в..

публикувано на 01.06.24 в 10:11

Децата в Добрич ще имат открит урок по история

Открит урок за деца на тема „Българската армия през вековете“ ще бъде проведен днес в от Регионалния клуб „46-и пехотен Добрички полк“ в градския пак в Добрич. Откритият урок се организира със съдействието и подкрепата на Регионалния исторически музей. Откритият урок е насочен основно към младежите, като целта е тяхното патриотично възпитание и..

публикувано на 01.06.24 в 08:46

Времето на 1 юни- слънчево и топло

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб югозападен вятър, по Черноморието слаб до умерен от юг-югоизток. Максимални температури между 28° и 33°, по Северното Черноморие между 23° и 26°, за Варна около 26°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 18° до 20°.

публикувано на 01.06.24 в 07:54
Снимката е илюстративна

На 1 и 2 юни автомобилите ще отстъпят част от центъра на Варна на децата

На 1 и 2 юни автомобилите ще отстъпят част от центъра на Варна на децата.  От 9 часа на 1 юни до 22 часа на 2 юни затворени за движение ще бъдат бул. „Сливница“ в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“, както и бул. „Княз Борис I“ в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар..

публикувано на 31.05.24 в 19:53