Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2023-а България ще има национален отбор по артистично плуване

3
Треньорката на КПС "Торпедо" Галина Андонова
Снимка: Александър Йорданов
Дори и между празниците не спират тренировките на момичетата от отбора по артистично плуване "Торпедо" във Варна. От рано сутринта те бяха на басейн "Приморски". Треньорката Галина Андонова определи отминаващата година като добра. 

"Успяхме да се класираме за две европейски първенства при девойките старша и младша възраст във Франция и в Аликанте, Испания за девойки старша възраст. Момичетата се представиха много прилично и много добре за условията, които имаме," каза в ефира на предаването "Новият ден" Галина Андонова.

Двете състезателки на "Торпедо" Симона Малева и Алекса Христова също са имали успешна 2022 година.


"Февруари станахме първи в първия етап от държавното първенство като отбор. Като дует също за първи път успяхме да се класираме за толкова голямо състезание като европейско първенство в нашата възраст, от което сме много щастливи и горди."

Тази година артистичното плуване ще стане още по-сложен спорт, защото много от правилата ще бъдат променени през следващата година. Най-добрата новина за тази година е сформирането на национален ансамбъл:

"От много години не се е сформирал такъв национален отбор в момента е само проект. Март предстои контролно на всички момичета, които участват в този проект и се надяваме да имаме вече един национален отбор," каза Галина Андонова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море" се очертава да е последен на Черноморските игри

Волейболистите на „Черно море“ и „Добруджа“ изиграха изключително оспорван мач на Черноморските игри във Варна. Мачът стигна до тайбрек, който беше спечелен от отбора на Добруджа с 14-16. В отделните геймове 22-25, 25-22, 23-25, 25-16. През първата част домакините водеха с 16-10, но не успяха да затварят успешно тази част. Добруджанци се очертава да са..

публикувано на 29.09.24 в 21:30

"Дея волей" почти сигурно печели "Черноморските игри" във Варна

Отборът на "Дея волей" записа втора победа на Черноморските игри във Варна. Този път с 3-1 срещу "Локомотив Авия"- Пловдив. Това означава на 99%, че бургазлии печелят Черноморските игри. В последният мач утре те играят срещу "Черно море" от 12.00 ч.

публикувано на 29.09.24 в 18:41

"Черно море" играе срещу "Спартак" в дербито на Варна (ВИДЕО)

На стадион "Тича" се играе футболното дерби на Варна при дублиращите отбори на "Черно море" и "Спартак". Огромен интерес към мача, като сред зрителите са всички футболисти от мъжкия тим на "Черно море" начело с наставника Илиан Илиев.

публикувано на 29.09.24 в 18:40

Димитър Маринков: Нашата цел е да учим младите на волейбол (ВИДЕО

Волейболният тим на "Добруджа" не успя да се справи на старта на "Черноморските игри" във Варна. Тимът игра добре, но отстъпи с 0-3 срещу "Дея волей" в първия си мач. Днес от 18.00 ч добруджанци се изправят срещу "Черно море". Вижте какво сподели наставникът на "Добруджа" Димитър Маринков след загубата от бургаския отбор.

публикувано на 29.09.24 в 10:39

"Дея волей" стартира с успех във Варна (ВИДЕО)

Волейболистите на "Дея волей" стартираха с успех участието си на турнира "Черноморски игри" във Варна. Те се справиха в първата си среща с тима на "Добруджа" след 3-0 гейма. 

публикувано на 29.09.24 в 10:35

"Спартак"-Варна има осигурени средства за следващите два мача

Официално изявление на ФК Спартак Варна  Бихме искали да информираме всички привърженици и заинтересовани страни, че ФК Спартак Варна предприема необходимите стъпки за осигуряване на стабилност.  Осигурено е финансиране за следващите две срещи на тима в Efbet лига, с което се цели да се гарантира спокойствие и фокус върху представянето на отбора..

публикувано на 29.09.24 в 10:33