Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на кораба "Вера Су"

Корабът "Вера Су" ще бъде ремонтиран в КРЗ "Терем - Флотски арсенал", съобщиха от maritime.bg.

Собственик на кораба е офшорна компания с краен собственик в Литва.

Държавата проведе четири поредни търга за продажба на кораба, заседнал през 2021 г. в района на Защитена местност "Яйлата".

Припомняме, че търговско дружество закупи кораба "Вера Су". Фирмата е била единствената, подала оферта за участие в поредния търг за продажбата му. От Министерството на транспорта уточниха, че "Вера Су" е купен на предварително обявената тръжна цена от 276 хиляди долара без ДДС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На 2 юли започва първата активация на противоминната група на България, Турция и Румъния в Черно море

Интегрираната система за противоракетна и противовъздушна отбрана на НАТО беше отработена днес на зенитния полигон „Шабла“. Амбицията в България да има многонационален щаб на дивизия върви по план, заяви днес по време на учебните стрелби началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Като успешни определи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов..

публикувано на 12.06.24 в 15:30

Варна е градът с най-много социални предприятия в страната

Варна е градът с най-много социални предприятия в страната. Това каза за Радио Варна Росица Пенкова, дългогодишен журналист, в момента старши-експерт „Европейски проекти“ в Регионалния център за развитие на социалната икономика във Варна. В момента социалните предприятия са 18 и в тях работят над 65 човека. За първи път във Варна тези..

публикувано на 12.06.24 в 14:54

ВиК: Водоподаването в Гурково се нормализира още днес

Още днес водоподаването в балчишкото село Гурково ще бъде нормализирано, техническият проблем е отстранен, заяви началникът на балчишкия клон на ВиК Димитър Николов в отговор на недоволство на местни жители, които се опасяват, че отново ги връхлита безводие. „Оправете техническите си проблеми по помпените и водоемите! Какво значи водоемът не се..

публикувано на 12.06.24 в 14:32

Забавя се изплащането на субсидиите по еко схемите, сигнализират зърнопроизводители

За забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите сигнализират зърнопроизводители. Еко схемите са един от новите елементи на общата селскостопанска политика за периода 2023-2027 г. и имат за цел да подпомагат земеделските стопани при приемането на практики, които свеждат до минимум отрицателното въздействие на селското стопанство върху околната..

публикувано на 12.06.24 в 13:49

Работна група ще прави анализ на законодателството за екскурзоводската професия

Министерството на туризма ще създаде работна група , която да направи анализ на законодателството за усъвършенстването на екскурзоводската професия, съобщиха от ведомството. Оттам допълват, че подкрепят екскурзоводите.  Министър Евтим Милошев е провел среща с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюза на екскурзоводите в..

публикувано на 12.06.24 в 13:15
Росен Желязков

Росен Желязков се отказва да бъде европейски депутат

Росен Желязков се отказва от Европарламента, предаде БНР.  Бившият председател на последното Народно събрание беше водач на листата на ГЕРБ-СДС за Европейски парламент. Той е подал вече заявление в ЦИК. Желязков е също така водач на листата на ГЕРБ от Благоевград.

публикувано на 12.06.24 в 13:08

Румен Радев: Ниската избирателна активност предполага задълбочен анализ от участниците в изборите

От политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата оттук-нататък. Това посочи президентът Румен Радев при първия си коментар след проведените предсрочни парламентарни избори на 9 юни. Според него появата на нови партии в парламента отразяват наказателния вот на българския избирател. Румен Радев присъства на военното..

публикувано на 12.06.24 в 12:42