Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г-7 ще проведе онлайн среща със Зеленски на 24 февруари

Япония ще бъде домакин на видеоконференция на лидерите на Г-7 с украинския президент Володимир Зеленски в петък, заяви премиерът Фумио Кишида.

"Тази година Япония, в качеството си на председател на Г-7 и непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, ще подкрепи Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия и ще ръководи усилията на света за поддържане на свободен и отворен международен ред, основан на върховенството на закона", заяви Кишида.

Лидерите на Г-7 ще се срещнат лично в Хирошима през май.
По публикацията работи: Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На 11 октомври затварят за асфалтиране ул. „Арх. Манол Йорданов“ във Варна

На 11 октомври, петък, от 09:00 до 18:00 ч. ще бъде затворена за движение ул. „Арх. Манол Йорданов“, която свързва Горна и Долна Трака. Там ще се полага износващият асфалтов слой. В малък участък от улицата, в близост до кръстовището с бул. „Осми приморски полк“, асфалтирането ще се извърши на следващ етап във връзка с планирано там инженерно..

публикувано на 10.10.24 в 16:08
Остров Свети Иван

Слънце и облаци в петък

През нощта ще бъде предимно ясно със слаб югозападен вятър. Утре денят ще започне със слънчево и топло време, по-късно от запад на изток облачността постепенно ще се увеличава, в началото ще е предимно висока,  вечерта ще се вплътни и  главно във вътрешността на района ще завали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад...

публикувано на 10.10.24 в 15:20
Джейхан Ибрямов

Джейхан Ибрямов остава в ареста

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста независимия депутат Джейхан Ибрямов, който беше задържан със 100 000 предварително белязани лева.  Решението е окончателно. Ибрямов е обвинен в търговия с влияние във връзка с обществени поръчки в Министерството на отбраната.  Съдебният състав дискутира по-скоро около спорния..

публикувано на 10.10.24 в 15:06

От понеделник започват да връщат парите за билетите от проваленото пътуване с катамаран между Бургас и Истанбул

Планираното плаване с канамаран между Бургас и Истанбул между 11 и 14 октомври със сигурност няма да се състои заради очакваното лошо време. Съобщиха от фирмата туроперотар. Парите за билетите и за туристическите пакети ще бъдат възстановени на потребителите в пълен размер. „Каним заплатилите в брой да посетят офиса нив Бургас, за да си получат..

публикувано на 10.10.24 в 14:12
Чернокоп

Контролът при улова и продажбата на риба ще обсъждат на форум край Варна

Консултативният съвет за Черно море ще заседава в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна на 15 и 16 октомври. Работните групи към съвета ще обсъждат дигитализация на риболова, отчитането и контрола на улова и продажбата на риба.  "Първичната продажба на риба е слабото звено във веригата, защото, като слезе на сушата част от рибата..

публикувано на 10.10.24 в 13:31
Благомир Коцев

Кметът Благомир Коцев започна регулярни седмични срещи с почистващите фирми във Варна

Кметът Благомир Коцев започна регулярни срещи с двете фирми, които имат договори за почистването на отпадъците и шахтите във Варна, на които ежеседмично ще се обсъжда хода на дейностите за чистотата и критичните за града точки. В разговорите днес участваха и заместник-кметовете по екология Христо Рафаилов, по обществен ред и сигурност Илия..

публикувано на 10.10.24 в 13:08

Асошиейтед прес: Българи в Ливан се евакуират на турски кораб

Асошиейтед прес съобщи, че над 2000 турски и някои чуждестранни граждани, сред които българи, са започнали да се качват на борда на турски военен кораб, за да ги изведе от Ливан.  Турският десантен кораб "Байрактар" е един от конвоя от общо 5 кораба, отплували от южното турско пристанище Мерсин рано в сряда и акостирали на ливански бряг, за да..

публикувано на 10.10.24 в 11:22