Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футбол и рок музика

Рок музиката и футболът имат близки, да не кажа дори любовни взаимоотношения. Сега, ето няколко примера – основният мотив от „Seven Nation Army” на The White Stripes звучеше при всеки гол на едно от последните светони първенства. Бирените шкембета от Tankard записаха химна на Айнтрахт Франкфурт. И само ще споменем „We Are The Champions” на Queen.Сещате се нали? На 25 март варненската секция на Българския фен клуб на Арсенал организира рок концерт в "Рубик арт център".

Това ще бъде първото музикално събитие, което варненските артилеристи организират, наравно с благотворителните и футболните инициативи. Дани Георгиев с подробностите.

"Искаме да съберем не само фенове на Арсенал, а и хора, които обичат музиката, обичат да се забавляват. Пък и отборът върви добре - още една причина да си изкараме хубаво."

Варненската група KASHMIR ще се качи на сцената по време на рок вечерта. Нейният вокалист Явор Тотев е освен рок фен, така и фен на Арсенал.

"От скоро съм член не фен клуба. Взаимно се зароди идеята да направим нещо съвместно. Важно е да се знае, че това събитие е отворено за абсолютно всички. Ние с група KASHMIR сме подготвили доста разнообразен сет."

Бандата за първи път ще излезе пред публика, съставена основно от футболни фенове.

През тази година Арсенал са лидери във Висшата лига. Което изненада много от почитателите на клуба. Сред тях е и Васил Йорданов, който само след дни за първи път ще стъпи на "Емирейтс Стейдиъм".

"Това е положителна изненада. Отборът надминава очакванията на феновете."

След сравнително лошия предишен сезон, се чуха призиви за уволнението на мениджъра на отбора Микел Артета, коментира Ивайло Костадинов, представител на Арсенал България за Варна.

"Което е много странно във футбола като цяло. Трябва да дадеш шанс на нещо, за да се развие."

Повече чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Теодор Илиев: Да си домакин на Европейско означава доверие и отговорност (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от   4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж. Първенството за мъже и жени също е във Варна, от 11-и до 14-и юли. Днес по повод големия форум имаше пресконференция с..

публикувано на 26.06.24 в 11:50

Наближава Европейското първенство по плажен хандбал във Варна (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от 4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж.  Националният състав на България по плажен хандбал за юноши до 16 години ще играе срещу тимовете на Унгария, Швеция и Румъния в група..

публикувано на 26.06.24 в 11:18

В група "Е" ситуацията е сложна

Словакия и Румъния се изправят в мач на Евро 2024 днес. Решителна трета  среща за двата отбора в група “Е”. Ситуацията в групата  е сложна.  Всеки един от четирите тима има три точки, като са разделяни единствено от головата разлика. В момента Словакия е на трето място в подреждането, а Румъния е водач в групата. В другия сблъсък играят Украйна и..

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Чехите се нуждаят от задължителна победа

Чехия срещу Турция ще е единият от заключителните двубои в група “F” на Европейското първенство по футбол. Мачът е днес от 22:00 часа в Хамбург. По същото време играят Грузия и Португалия.  Чехите трябва задължително да победят Турция, за да имат шанс да стигнат осминафиналите, иначе отпадат.    Грузия със сигурност няма да има сили да се справи..

публикувано на 26.06.24 в 09:12

Дания извади късмет

Отборът на Дания се класира на осминафиналите на Евро 2024, въпреки че е без победа до този момент.  Скандинавците завършиха 0:0 срещу Сърбия в последния си мач. Сърбите обаче безславно напускат турнира.  Дания завърши на второ място в групата.

публикувано на 26.06.24 в 09:08

Три отбора прескочиха в следващата фаза

На Европейското първенство по футбол три отбора без да играят си осигуриха място в следващата фаза. Това стана нслед края на срещите от групата на Испания.   Става дума за тимовете на Франция, Нидерландия и Англия.  Сега вече ще очакват позициите на които ще са за да изправят срещу точно определени съперници.

публикувано на 26.06.24 в 09:05

"Черно море" губи в контрола от "Ботев"

Черно море отстъпи на Ботев Пловдив с 2:5 в контролна среща, играна в Правец. Мачът се проведе в четири части по 30 минути. Исмаил Иса и Мартин Милушев отбелязаха попаденията на варненци.

публикувано на 26.06.24 в 09:01