Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Георгиев от Варна е победител в Националното състезание по счетоводство

2
Димитър Георгиев
Снимка: Д.Дончева

Димитър Георгиев, ученик от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, спечели първото място в Националното състезание по счетоводство, което се проведе във Варна. Това е първото голямо отличие на Димитър, който е 12-ти клас и завършва средното си образование.

За Радио Варна той сподели, че счетоводните сметки не са трудни, но ако човек няма желание да ги прави със сигурност няма да са му интересни.  Димитър се увлича по счетоводството малко след като се записва да учи в Търговската гимназия. Ключова роля изиграва класната му ръководителка Стела Григорова, благодарения на която постига успехите си. Днес е щастлив от избора си и на училище и на бъдеща професия.

Първото място носи увереност и затвърждава избора за развитие, сподели още Димитър. Ще продължи образованието си в Икономическия университет във Варна, където вече е приет. Мечтата му е да отвори собствена счетоводна кантора и да работи като счетоводител.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Студентка от Варна предлага семейния автомобил за бала на абитуриенти в нужда

Студентка от Варна реши да предложи семейния автомобил за абитуриенти в нужда. "Здравейте! По случай наближаващите абитуриентски балове искам да зарадвам момче или момиче в нужда. Искам да предложа автомобила си, всичко ще бъде за моя сметка", съобщава момичето в социалните мрежи. Вече има желаещи, като датите 24 и 26 май са заети. Теодора Векова е..

публикувано на 17.05.24 в 15:50

Постоянна експозиция "Нумизматика" откриват в Археологическия музей във Варна

Експозицията "Нумизматика" отваря врати в Археологическия музей във Варна от 16 часа днес, 17 май.  Нумизматичната сбирка на Регионалния исторически музей е формирана в продължение на над 120 години и съдържа тематични колекции, съкровища и монетни комплекси, намерени по време на археологически разкопки.  В новата експозиция могат да се видят..

публикувано на 17.05.24 в 12:20

Викторини, арт работилници и игри организират във варненския зоопарк в неделя

Викторини, анимация с песни и танци, гатанки, игри и арт работилници са предвидили организаторите на Щастливото еко училище “Свят непознат” в своя втори урок по природолюбие, който ще се проведе на 19 май, неделя от 11 до 14 часа на зелената поляна във варненския зоопарк. Децата ще се запознаят с приказния свят на пеперудите и ще научат интересни..

публикувано на 17.05.24 в 09:00

За 110-ата си годишнина хор "Черноморски звуци" в Балчик посреща над 20 състава от България, Сърбия и Ангола

Целият творчески сезон на смесения хор „Черноморски звуци“ при НЧ „Паисий Хилендарски 1870“ е посветен на 110-годишнината на състава, която се навършва през 2024-а. Кулминацията е 12-ото издание на международния хоров конкурс, носещ същото име , от 12 до 16 юни, с който се поставя начало на фестивалното лято в Балчик. 23 са вече съставите, които ще..

публикувано на 16.05.24 в 15:41

Без такса за матура за повишаване на оценката тази година

Първият държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се проведе утре, петък, 17 май. На матурата ще се явят над  50 хиляди зрелостници.  3 813 са дванадесетокласниците, които ще се явят на матурата по БЕЛ във Варна, 9 от тях са с специални образователни потребности. Ако някой не е успял да получи добра оценка, тази година има право..

публикувано на 16.05.24 в 10:56

Във Варна изследват безплатно за ХИВ/СПИН

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе днес, а неин организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и доброволци..

публикувано на 16.05.24 в 10:35

Зима ли е? В Добрич започнаха деня с градус над нулата

1 градус температура на въздуха беше измерена тази сутрин в 6.00 часа в Добрич, съобщиха за Радио Варна синоптиците от НИМХ-Филиал Варна. Студено беше в цяла Източна България и край морето с температура на въздуха от 7 градуса в Шабла до 12 в Силистра, на носовете Калиакра и Емине и в Бургас, като във Варна беше измерена температура на въздуха..

публикувано на 16.05.24 в 09:15