Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Туристическа обиколка на Трите каи тази събота

Трите каи са все по-популярна дестинация сред туристите от Варна. И не само, разбира се, но край Варна планини няма, и тукашните планинари често отскачат до село Билка. Това е изходната точка за кръговата обиколка на Трите Каи - връх Коджа кая (Голямата скала 597 метра),  Уч кая (Малката скала - 407 метра) и Орта кая (Средната скала -  513 метра). Височината на трите върха не е много голяма, но всеки, който предприеме тяхното изкачване, ще се убеди, че маршрутът не е от най-леките и в същото време предлага невероятно преживяване, а при ясно време - страхотни гледки. На 22 април, събота, от варненското туристическо дружество "Родни Балкани" организират обиколка на Трите каи. Маршрутът е кръгов, дължината му е около 15 километра, времето - може би дъждовно, за това си носете дъждобран, а не чадър и бъдете с обувки с добър грайфер. Всеки, който иска да се включи в приключението, защото това наистина е приключение, трябва да хване влака в 7 часа от ЖП гара Варна или, ако е с автомобил, 9 часа да бъде в центъра на село Билка.

Повече чуйте в звуковия файл от Росица Димитрова от ТД Родни Балкани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Избите на Североизтока отварят врати за всички в края на седмицата

17 винарни и 3 специални локации за дегустация на висококачествено българско вино отварят врати на 1 и 2 юни в инициативата Отворени врати на Българския Североизток . Основната част от тях са съсредоточени в няколко района – Варна, Провадия-Шумен, Силистра-Тутракан и около Велико Търново, каза за Радио Варна Десислава Малеевска, енолог и..

публикувано на 29.05.24 в 09:35

Националният турнир по акробатичен рокендрол събира деца от цяла България на 1 юни във Варна

На 1 юни, за 20-ти пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа „Морска звезда”. Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата..

публикувано на 29.05.24 в 09:13
Площадчето пред Летния театър в Морската градина

Морската градина в добър вид, но на пръв поглед

Площадът пред Летния театър и "слъчевата алея" - с компрометиран и изоставен вид  Морската градина днес е в добър вид, но на пръв поглед. Ако се вгледаме има и какво да се желае – на много места са оставени кухите и загнили дънери на дървета , някои изкоренени, други – не, но премахването им без съмнение би облагородило картината. Цели..

публикувано на 28.05.24 в 15:11

От 1 юни музеите във Варна са с лятно работно време

От 1 юни на лятно работно време преминават музеите и обектите от системата на Регионалния исторически музей във Варна. Римски терми на Одесос ще работят всеки ден от 10 до 18 часа.  Малки римски терми ще приемат посетители от 10 до 17 часа през делничните дни. Етнографският музей е с работно време от 10 до 17 часа, без почивен ден.  Природонаучният..

публикувано на 28.05.24 в 14:09

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца. Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи.  Според обещанията..

публикувано на 27.05.24 в 16:30
Пейзажи от Варна

Лесна работа: Нещата се променят

Днес случайно срещнах познати англичани, които не бях виждала от петнайсет години. Навремето тези хора пристигнаха във Варна, огледаха се, влюбиха се в града и почти веднага купиха голямо място с чудна гледка към морето. Успяха да отбият от първоначалната цена, избегнаха комисионната на брокера, понеже, както ние твърдим, те са много по-богати от..

публикувано на 27.05.24 в 15:43

Балчишката гимназия изпрати випуск 81-ви

Балната нощ на 81-вия випуск на балчишката гимназия „Христо Ботев“ завърши тази сутрин по традиция пред вратите на последното им училище с традиционното броене от 1 до 12 и празнични възгласи. 53-мата зрелостници от трите паралелки - с профили природни науки, хуманитарни науки, професия готвач, преминават в нов етап от своя живот – поемат пътя към..

публикувано на 27.05.24 в 15:30