Съвременният сладкар е художник, скулптор и технолог. Сладките изкушения, преминали през ръцете на майстор - сладкарите са като произведения на изкуството. До голяма степен професията на сладкаря е доста трудоемка. Учи се цял живот. Усъвършенства се всеки ден. В повечето случаи сладкарството се случва на хората в занаята като хоби, което с душа и усърдие може да се превърне в успешен бизнес и се случва.
Пример за сладкар, започнал с торти и сладки за удоволствие в дома, а днес топ-сладкар на България в престижна сладкарница, е шеф-сладкар Ани Боланд. Повече от 12 години тя оставя сладкарския си почерк у варненци. Ани Боланд е един от най-добрите сладкари у нас, а наскоро заедно със своя екип спечели поредно признание от популярно списание в категория "Десерт" на годината.
Навръх Спасовден ни гостува Анелия Боланд, или Ани Боланд, както всички я познават, за да сподели повече за предизвикателствата в професията, за сладките изкушения и за най-голямото богатство в професионален план - екипът, с който работи.
Последната престижна награда идва ненадейно. Тайно жури, което е посетило сладкарницата два пъти, са консумирали десерти от менюто на Ани Боланд. Оценката им е за цялостния майсторски подход при съчетаване на вкусовете, начин на поднасяне, атмосферата в заведението и цялостното преживяване, което включва и обслужването.
Запитана дали мечтае и за звезда "Мишлен", Ани със скромност отговаря, че това е нещо, за което даже не си е помисляла.
На въпрос има ли си любим десерт - отговорът й е: "Нямам такъв! Абсолютно всеки десерт във витрината ни е бил плод на многобройни поправки, до момента, в който не е станал перфектен, така че смело мога да заявя, че всички десерти са ми любими!".
Най-голямото богатствто в професионален план за Ани е нейният екип, с който заедно вървят по пътя вече няколко години, а с една част от тях са от самото й начало. "Господ ми ги е изпратил!", коментира шеф - сладкар Боланд.
Следващата мечта, която тя си поставя в най-кратък план е да предложи съвсем скоро на всички любители на нейните торти десерти без захар. Старае се да работи с пресни и качествени продукти и никога не би свалила качеството, дори и заради тежките икономически условия, в които се налага да работи.
Още за сладките изкушения и за сладкарството като страст на Ани Боланд може да чуете в звуковия файл.
Министерство на туризма уведомява концесионерите и наемателите на морски плажове, че според публикувана на официалната интернет страница на Националния статистически институт (НСИ) информация средногодишната инфлация за 2024 г. е 2,4 %. Годишните наемни цени и концесионни плащания за 2025 г. се индексират с инфлационния индекс за 2024 г...
Варненският регион е изключително атрактивен за младоженците, решили да се врекат във вярност. Стотици сватби се организират през летния сезон в областта, но септември и октомври са най-силните месеци за организиране на сватби. Във Варна се забелязва бум на луксозните сватби, а бюджетите, инвестирани в тези събития, стават все по-големи и по-големи...
На 20 януари православната църква почита паметта на Свети Евтимий патриарх Търновски. Той е сред най-великите българи от 14. век, последен водач на Търновската патриаршия. Роден е след 1320 г. Става последовател на великия исихаст Теодосий Търновски. Заедно със своя учител през 1363 г. отива в Цариград. Подвизава се в светогорските обители..
20 бебета са родени до момента във Варна чрез кампанията на клуб за народни танци „Моряците“ в подкрепа на фондация „Искам бебе“. Зад каузата „За повече варненчета“ за поредна година застават над 500 танцьори от клуба, както и много варненци, които помагат на каузата чрез закувупването на билет за големия благотворителен концерт, който ще се..
„ Всеки повод да пием вода е добър . Каквато и да е водата – тя е полезна. Това, по което младите хора се различават от по-възрастните е, че имат по-голям процент на съдържание на вода в тялото си. Това е и един от белезите на младостта ”, коментира в Нова телевизия кардиологът проф. Сотир Марчев . И подчерта, че самият той пие „прекрасната..
Кристина Агилера демонстрира загубата на тегло в стилна риза и блестяща пола на събитие в Саудитска Арабия. 44-годишната певица е използвала медикамента Ozempic и е отслабнала с около 18 килограма. Кристина грабна погледите на бляскавото събитие и с ослепителната си усмивка. Звездата наскоро отбеляза, че вече не чувства необходимост се..
На 18 януари сдружение VarnaSpaces ( Пространствата на Варна ) отбелязва третия си рожден ден. Купонът е от 18 ч. в HashtagSTUDIO (Варна, ул. "Хан Аспарух" 2) и са поканени всички, свързани с дейностите и каузите на сдружението, както и гражданите с отношение към средата, в която живеем. Освен музика на живо и голяма торта, организаторите..