Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов от ГЕРБ/СДС: На президента Радев много му се управлява

Снимка: БГНЕС

"Някой не желае да има редовно правителство, а президентът много иска да продължи да управлява". Това каза в предаването на Радио Варна „Позиция“ депутатът от ГЕРБ/СДС Даниел Митов.  

"Преговорите за съставяне на правителство с втория мандат продължават, въпреки скандала със записите от Националния съвет на „Продължаваме промяната", коментира още Митов. Той обаче не отговори еднозначно на въпроса дали сега ПП/ДБ са в по-слаба позиция и дали от ГЕРБ ще настояват за повече министерски кресла в бъдещия кабинет. 

"Преговорите се водят изцяло от Мария Габриел и акад. Денков", коментира Митов и определи като добра идеята вторият мандат да бъде връчен на Габриел след разразилия се скандал. 

Относно оповестения вчера запис, Даниел Митов определи като липса на здрав разум говоренето на такива неща, при положение, че заседанието се предава в интернет и всеки може да те гледа и записва.

"Трябва да си зададем въпроса какво се е случвало досега заради репликата "направихме с президента ала-бала". За мен остава голям въпрос какво е това "ала-бала" с президента. Това фалшификации на изборите ли е? Най-големият проблем е споменаването на някакви посолства и съгласуването с тях на назначенията на шефове на служби",смята още Митов.

Той определи коментарите в записа като некоректни и такива, които подхранват конспиративни теории и партии, настроени антиевропейски и антиатлантически, визирайки "Възраждане". 

Според Митов, до този момент парламентът е успял да свърши брилянтна по думите му работа и да приеме важни решения. Едно от тях, според депутата, е механизмът за разследване на главния прокурор.

"Това малко ли е? На бюджета ще му дойде и на него времето. Ние трябва да знаем ще има ли редовен кабинет или няма да има и тогава вече да се фокусираме около разговори за бюджета", коментира още депутата.

Чуйте цялото интервю на Валери Великов с Даниел Митов в предаването "Позиция":








По публикацията работи: Иван Барбов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли осигурено сметосъбиране и сметоизвозване на улица "Хортензия" в кв. "Изгрев"?

Жители на улица "Хортензия" в квартал "Изгрев" плащат такса смет, въпреки че няма осигурено сметосъбиране и сметоизвозване в района. Диана Христова живее там само през лятото, но повечето хора са постоянни жители на улицата. Те изпитват затруднения с изхвърлянето на отпадъците си, защото от началото на годината там няма съдове за смет.  "Миналата година..

публикувано на 18.06.24 в 10:25

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

публикувано на 18.06.24 в 09:47

32-годишен мъж е с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка в Бургас

32-годишен мъж пострада при инцидент с електрическа тротинетка, съобщават от полицията в Бургас. Той се е движел по ул. „Жечка Карамфилова“ в бургаския квартал „Рудник“. Поради движение с несъобразена с релефа на местността и състоянието на пътя скорост, той влязъл в дупка на пътното платно. Мъжът е с хематом на главата и е настанен под наблюдение в..

публикувано на 18.06.24 в 09:21

Седмокласниците, явили се на втора дата за НВО, ще могат да участват в класирането

Ако има седмокласници, които не успеят да се явят на националното външно оценяване утре или в петък, министърът на образованието може да насрочи нова дата за изпит, както и да промени графика им за класиране в гимназиите. Това каза директорът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева пред БНТ.  Тя обясни, че при невъзможност..

публикувано на 18.06.24 в 09:01

Продължават преговорите за съставяне на кабинет

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС продължава срещите с политически сили в новия парламент за излъчване на правителство на споделената отговорност, предаде БНР.  Във втория ден покани са отправени към БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Преговорният екип на ГЕРБ-СДС успя да се срещне досега само с представители на ДПС , след като ПП-ДБ и "Възраждане"..

публикувано на 18.06.24 в 08:17
Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на границата с Румъния тази сутрин

Интензивен е трафикът на границата с Румъния във вторник сутрин. На граничния пункт "Дуранкулак" и на "Оряхово" има много товарни автомобили на изход. Фериботът при ГКПП "Никопол - Търномагуреле" временно не работи. Причината е техническа, уточняват от МВР рано тази сутрин. На границата с Гърция трафикът също е интензивен на ГКПП "Кулата" - на изход..

публикувано на 18.06.24 в 08:08

Постоянна комисия "Наука и образование" ще заседава днес във Варна

В 13.30 започва заседание на съветниците от постоянна комисия "Наука и образование" към Варненския общински съвет. Те ще разгледат предложение от Кмета на Община Варна относно осигуряване на финансови средства за изпълнение на втори етап от проект „Сграда за спорт и танци“ – етап I и изграждане на топла връзка – етап II към СУХНИ „Константин..

публикувано на 18.06.24 в 07:53