Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН публикува отговорите на матурата по математика

Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от малката матура по математика, провела се днес.

Близо 56 000 четвъртокласници се явиха на Националното външно оценяване. Изпитът започна в 10 часа и продължи 60 минути.

Тестът включваше 25 задачи, от които 18 с избираем отговор, 5 - с кратък свободен отговор, 1 задача с разширен свободен отговор и 1 текстова задача с 3 подусловия. Оценките са в точки и се вписват в удостоверението за завършен начален етап на основно образование.

Отговорите можете да видите тук: nvo_4klas_math_30052023.pdf

Максималният брой точки е 100.

В понеделник четвъртокласниците се явиха на НВО по български език и литература.

Резултатите от изпитите ще бъдат обявени до 9 и юни.


По публикацията работи: Олга Карова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Частични ремонтни дейности на Аспаруховия мост в посока Варна, няма да се затваря цялото платно

Днес започват частични ремонтни дейности по източното платно на Аспаруховия мост (посока Бургас-Варна) , съобщават от община Варна. Ремонтно-възстановителните дейности в участъците с нарушена пътна настилка в  ще започнат в 8.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Няма да бъде затваряно цялото платно , поясняват от общинската администрация...

публикувано на 18.06.24 в 06:10

Адресите без ток на 18 юни

На 18.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Сотира, м-ст Кемер Дере, м-ст Планова, м-ст Изгрев. На 18.06.2024 от 00:00 ч. до 23:55 ч. , поради извършване на оперативни превключвания..

публикувано на 18.06.24 в 05:47
Балчик

Слънчев и горещ вторник

Утрото във вторник ни посреща със спокойно време, слънце и лек полъх на морския бриз по крайбрежието. Да се порадваме на сутрешната прохлада, защото днес ни очаква поредния горещ ден. И днес ще е предимно слънчево и горещо, следобед с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, следобед по Черноморието бриз. Максимални температури..

публикувано на 18.06.24 в 05:42

Спират за две седмици светофара преди кръговото на "Почивка"

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. „Княз Борис I“ преди кръговото на„Почивка“ (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока..

публикувано на 17.06.24 в 17:36
Аспарухов мост във Варна

Започва ремонт на част от Аспаруховия мост, пътното платно няма да се затваря изцяло

От 8:00 часа на 18 юни , вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни , сряда, също от 8:00 часа, когато ще се..

публикувано на 17.06.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

През юли започва основният ремонт на "Дунав мост 1"

Началото на планирания двугодишен основен ремонт на „Дунав мост 1“ се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма.  Първоначалните намерения са били ремонтните дейности да започнат през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното аварийно състояние на моста и рушащата се настилка, която създава реална опасност за..

публикувано на 17.06.24 в 17:05

47 фиша и 5 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци във Варна

Продължават проверките, свързани с чистотата в морската столица. Те се извършват съвместно от еколозите на Община Варна и „Общинска полиция“. През изминалата седмица са съставени 47 фиша за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, както и 5 акта за установяване на административно нарушение – 2 на физически и 3 на юридически лица, съобщиха от..

публикувано на 17.06.24 в 16:30