Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненската математическа гимназия - в топ три в страната по среден успех на НВО за седми клас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Варненската математическа гимназия е на второ място в страната по високи резултати след изпита по математика в седми клас. Това сочат данните, публикувани в специализирания сайт "Данибон". Средният успех в гимназията е 95,98 точки. На първо място е Софийската математическа гимназия с 97,37 точки. 

Топ 10 на училищата в България според Националното външно оценяване по математика в седми клас изглежда така:

1. СМГ – 97,37 т.

2. МГ Варна – 95,98 т.

3. ПЧМГ – 95,3 т.

4. ППМГ Бургас – 94,76 т.

5. МГ Русе – 94,55 т.

6. МГ Пловдив – 93,54 т.

7. ЧОУ “Св. София” – 93,2 т.

8. ППМГ Стара Загора – 86 т.

9. ЕСПА – 85,52 т.

10. ЧСУ “Наука за деца” – 85,48 т.

Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" във Варна е със средна оценка от изпита по математика на НВО за седми клас от 66,81 точки. Учебното заведение е на второ място в областта по успех. Трети са седмокласниците от Седмо средно училище "Найден Геров" с 66,2 точки, а четвърти и пети - ОУ "Захари Стоянов" и ОУ "П. Р. Славейков" съответно с 65,78 и 65,13 точки. 
Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" е отличник по средна оценка от изпита и по Български език и литература за седми клас. Средният успех на НВО е 90,19 точки. Това нарежда варненската математическа гимназия на третото място по успех в България. На първо и второ са седмокласниците от Частното основно училище "Св. София" (90,64 точки) и Софийската математическа гимназия (90,63 точки). 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди почетоха паметта на Христо Ботев на връх Околчица

България почита днес паметта на Христо Ботев и героите, загинали за свободата на отечеството. Близо 1800 души извървяха по пътя по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица във Врачанския балкан, където е организирано и всенародното преклонение пред паметта на героите. 148 години след героичната гибел на Христо Ботев във..

публикувано на 02.06.24 в 13:39

Варна отдаде почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

С общоградско поклонение във Варна беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред паметника на Христо Ботев в алеята на Възраждането в Морската градина бяха поднесени венци и цветя от Благомир Коцев - кмет на Варна, от проф. Андрияна Андреева - областен управител на Варненска област, от..

публикувано на 02.06.24 в 13:30

2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България – 2 юни, ще бъде отбелязан във Варна с общоградско поклонение.  Началото е от 10:30 ч. пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори са Военноморските сили и Варненската и..

публикувано на 02.06.24 в 10:09

Семеен фестивал „Лятно театро 2024“ в Бяла на 2 юни по повод на Деня на детето

Пътуващият фестивал „Лятно театро“ гостува днес в Бяла по покана на общинската администрация. Празненството започва в 10:00 ч. на площад “Европа” с анимация със забавни игри за малки и големи и продължава с кукления спектакъл “Повече от магия”. За да развеселят още повече децата на Бяла, идват маскотите Маршал и Скай от “Пес патрул”. Организаторите са..

публикувано на 02.06.24 в 10:02

Обновената автогара във Варна от днес обслужва извънградските и международни линии

Обновената Автогара във Варна беше открита вчера от кмета Благомир Коцев. Той преряза лентата на терминала, който вече е отворен за пътуващите за и от Варна. Според прогнозите, Автогара Варна в този си вид, ежедневно ще обслужва средно по 300 вътрешни линии и още 10 международни, за които Варна е междинна спирка.  Новата сграда е разположена..

публикувано на 02.06.24 в 08:21

Времето на 2 юни- слънчево до обяд, след това купесто дъждовна облачност и гръмотевици

Днес денят ще започне със слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, не са изключени и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад, по крайбрежието от югоизток. Максимални температури между 28° и 33°, по Северното Черноморие..

публикувано на 02.06.24 в 08:17

На първи юни децата на Варна играят навън

Инициативата на община Варна "Да поиграем навън", при която затворено за движение на автомобили е пространството между общината, градинката на Търговската гимназия  и Икономическия университет  от днес до 22 часа утре,бе посрещната радушно от семействата с малки деца, за които имаше забавни игри и спортни събития. Кметът на града Благомир Коцев..

публикувано на 01.06.24 в 16:19