Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 5 км опашка от камиони на Кардам

Граничното село Кардам отново е блокирано от чакащи да преминат българо-румънската граница тежкотоварни автомобили. Опашката от камиони е с дължина от над 5 км, а продължителността на изчакване достига от над две денонощия, алармират шофьори и местна власт. Трафикът през ГКПП Кардам е допълнително засилен и вследствие на забраната от Румъния на преминаване на автомобили над 7.5 тона в петък, събота и неделя през Граничния пункт Дуранкулак.

Ситуацията в село Кардам е тревожна, тежкотоварните автомобили спират за почивка и в двете посоки на движение и разминаването е изключително трудно, посочи кметът на населеното място Георги Събев.


"Пътят е тесен, камиони от двете страни спират да правят почивки. Един от тях е съборил табелата на населеното място. Трудно се разминават два камиона, а идват и коли с туристи отсреща доста. Няма никаква организация на движението. Вървят шофьори, търсят храна, вода, просто е притеснително положението, меко казано – плачевно".

Трафикът през ГКПП Кардам е допълнително увеличен и след забраната на румънските власти за преминаване на тежкотоварни автомобили над 7,5 тона през граничен пункт Дуранкулак. 



По публикацията работи: Нина Милошевич


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температурите рязко се понижават, дъжд и вятър в понеделник

Под влияние на преминаващ добре изразен студен фронт от тази нощ времето чувствително ще се влоши. С умерен, временно и силен вятър от северозапад ще нахлува много по-студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, временно с гръмотевици и рязко усилване на вятъра. Не са изключени и локални градушки. На много места, главно в Североизточна България и по..

публикувано на 29.09.24 в 16:55

Започва подготовката за поетапна евакуация на български граждани от Ливан

Започва подготовката з а поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан . Паралелно се разглеждат възможностите и за други варианти за евакуация. Към момента са идентифицирани всички наши сънародници, желаещи да бъдат изведени от Ливан. Те ще бъдат уведомени за точното време и място на евакуацията..

публикувано на 29.09.24 в 15:53

Ремонт на пътя през местност Боровец започва от понеделник

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“ започва от понеделник, 30 септември, съобщиха от община Варна. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на община Варна.  След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен..

публикувано на 29.09.24 в 15:00

А.Александров: Държавата да организира курсове за кандидатите за директори на училища

От обявените 476 места за директори на училища в страната, едва около половината се заеха в началото на учебната година. Това съобщи пред БНР Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование, който е и директор на столично училище. Според него държавата трябва да организира курсове за кандидатите..

публикувано на 29.09.24 в 14:45

Главчев свиква среща за мерките на държавата за извеждането на сънародниците ни от Ливан

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет с участието на представители на Министерството на външните работи, Министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите. Тема на срещата са мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от..

публикувано на 29.09.24 в 11:06

Туристи прекратяват почивките си в Гърция заради лошо време

Лошото време в Гърция принуждава туристите да прекратят по-рано почивките си, казаха хотелиери преди очакваната дъждовна седмица със силни ветрове., предаде кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева. С 10 градуса ще спаднат температурите в страната до края на днешния ден, сочат прогнозите на синоптиците. Силни ветрове и дъждове обхващат..

публикувано на 29.09.24 в 10:55

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

Крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича утре - 30 септември. Законът позволява при откриване на неточност в подадената вече данъчна декларация за доходите от предходната година, до 30 септември еднократно да се подаде коригираща декларация. Тази възможност е валидна както за физическите лица, които трябваше да..

публикувано на 29.09.24 в 10:34