Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха престъпна група от африканци, продавали дрога в Слънчев бряг

Снимката е илюстративна
Снимка: Румен Сарандев

Организирана престъпна група за разпространение на марихуана, екстази и кокаин на територията на Слънчев бряг, състояща се от шестима постоянно пребиваващи в страната ни жители на Нигерия и двама души от Гана, е разбита от полицията.

Седем души са в ареста с прокурорско постановление за задържане за 72 часа, а един се издирва, предаде БНР. 

Задържаните не са работили в курортния комплекс, а единствената им дейност е била разпространение на наркотици, които са криели в пясъка и храстите на централната алея.

При претърсването и обиските на квартирите им са открити голямо количество наркотични вещества, както и сумата от 20 хиляди лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК-Варна със заведени над 2 500 дела срещу длъжници

„ВиК-Варна“ има заведени под формата на заповедни производства над 2 500 съдебни дела срещу длъжници през 2023 г., предаде БТА. Прагът за образуването на такова дело е задължение към дружеството повече от 200 лева. Действията по принудително събиране на неплатените сметки започват веднага след неплащане на фактурата. Когато абонатът не плати три..

публикувано на 14.06.24 в 13:57

Ненасилствената комуникация - по-добро разбиране на себе си и другите

Ненасилствената комуникация е начин на живот и философия. Тя е създадена от американския психолот Маршал Розенберг, който съчетава позитивната психология на Карл Роджърс и философията за ненасилие на Махатма Ганди. Най-общо ненасилствената комуникация е процес, който помага на хората да обменят информация, необходима да разреши конфликти и различия по..

публикувано на 14.06.24 в 13:48
Главен асистент, доктор Петър Петров, координатор на програмата

"Междукултурен бизнес - Магелан" - нова магистърска програма в Икономически университет - Варна

"Междукултурен бизнес - Магелан"  е една от новите магистърски програми, по които в Икономически университет - Варна ще могат да се обучават студенти. Тя е създадена в рамките на международната университетска мрежа "Dukenet", в която участват 18 европейски висши училища. Икономически университет - Варна е също част от тази мрежа. Магистърската..

публикувано на 14.06.24 в 13:00
Снимката е илюстративна

От Общината апелират варненци да правят снимки и клипове в случай на изхвърлен боклук извън контейнерите

Общината отправя апел към варненци да се включат активно в противодействието на умишленото замърсяване на града. Това призова пред БНТ, цитиран от пресцентъра на администрацията, заместник-кметът Христо Рафаилов. Моят апел към варненци е, когато станат свидетели на подобно поведение, да направят клип или снимка и да ни известят, допълни той и увери, че..

публикувано на 14.06.24 в 11:20

Министерство на туризма: Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон

Министърът на туризма Евтим Милошев е съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по българските плажове. Осигурено е спокойното протичане на работата на туристическите обекти за летния сезон, съобщиха от ресорното министерство.  С Постановление на Министерския съвет от 4 юни 2024 г., прието по предложение на министъра на..

публикувано на 14.06.24 в 10:59

Енергото със съвети за реакция при летните бури и градушки

Оранжев и жълт код е обявен за по-голямата част от страната днес.  Оранжев код за интензивни валежи Често рязката промяна във времето е придружена с бурни пориви на вятъра. Тези климатични явления оказват сериозно влияние върху съоръженията за доставка на електроенергия и най-вече върху въздушните електропроводи. ЕРП Север призовава своите..

публикувано на 14.06.24 в 10:02

Нова занималня за украински деца отвори врати във Варна

Нова занималня за образователна интеграция на 20 украински деца се създаде във Варна. Групата беше сформирана през месец май и ще продължи до края на месец октомври 2024 г. Украински ученици, записани в български училища от (1-ви до 7-и клас) ще посещават три пъти седмично занималнята. Педагози и специалисти ще им помагат в училищната подготовката и в..

публикувано на 14.06.24 в 09:57