Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на туризма с позиция относно отменени полети от Италия

| обновено на 31.07.23 в 12:27
Снимка: БГНЕС

Десетки български туристи са останали без алтернатива да се приберат от почивките си в Катания заради отказ да се изпълнят полети от страна на една от нискотарифните авиокомпании, съобщава Министерството на туризма.
Ситуацията на летищата в цяла Сицилия е проблемна. Терминал „А“ на летището в Катания все още е затворен поради възникналия пожар на 16 юли. Към момента всички граждански полети се извършват при ограничен капацитет с получени слотове от отдел „Гражданска авиация“ на мястото на дестинацията.

Пътниците се обслужват в специално обособени палаткови структури, предаде БНР. Организацията е несполучлива, като пътуващите получават оскъдна и неясна информация относно полетите си. В неделния ден полетите на друга нискотарифна компания от и за София са се извършвали от летището на Трапани. Очаква се летището в Катания да възобнови нормалния си ритъм на работа от 7-и август.

Представители на туристическия бранш са се обърнали с писмо към Министерството на туризма относно множеството анулирани полети в последния момент. Това действие на авиокомпанията се е превърнало в навик в последните три седмици и не може да се определи като инцидентен случай.

Поставено е настоятелно искане да се проведе среща с ръководен представител на компанията с цел да се намери бързо и благоприятно решение на ситуацията.

Министерството на туризма се обръща с апел към всички, на които предстои да пътуват от и за Гърция и Италия, да се информират за потенциални кризисни ситуации.

По публикацията работи: стажант-редактор Миа Милтиядова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

НАП проверява 40 заподозрени за участие в престъпна група за строителни измами

Националната агенция за приходите проверява общо 40 граждани и свързани с тях фирми по подозрение в участие в престъпна група за строителни измами, действала във Варна и региона. По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли..

публикувано на 16.05.24 в 15:04
Новият директор на ФКЦ-Варна Виктория Митева

ФКЦ-Варна с нов директор

Виктория Митева е новият оперативен мениджър на Фестивалния и конгресен център. Това съобщи на пресконференция във Варна изпълнителният директор на НДК в София Андрияна Татарова. От години варненският Фестивален комплекс е под шапката на Националния дворец на културата. Предстои пребрандиране и налагане на новото название „НДК Варна“...

публикувано на 16.05.24 в 14:00

Управителят на ВиК-Варна с обещания към протестиращите от местността Траката

Управителят на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ инж. Веселин Русев пое личен ангажимент към протестиращите жители на Траката да следи отблизо напредъка на фирмите- изпълнители по дейностите от проекта за Изграждане на ВиК инфраструктура, които се извършват на територията на селищното образувание. Той се ангажира да бъде подобрена организацията..

публикувано на 16.05.24 в 13:20
Брифинг в сградата на Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура – Варна, 16 май 2024

Задържаха престъпна група за измами при ремонти на покриви във Варна и Габрово

Четирима души са задържани за срок от 72 часа във Варна за участие в организирана престъпна група за измами и изнудване с користна цел. Те са криминално проявени, а единият е бил осъждан, съобщи на брифинг Светослав Андонов - изпълняващ длъжността апелативен прокурор.  Групата е имитирала строителни дейности, основно за ремонти на покриви и огради на..

публикувано на 16.05.24 в 13:10

Железничарите в стачна готовност заради тежки условия на труд и ниски заплати

Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на ръководството на Националната компания „Железопътна инфраструктура“. В противен случай профсъюзът заплаши със стачни действия. "Само в национална компания "Железопътна инфраструктура"..

публикувано на 16.05.24 в 12:33

С колко ще поскъпне токът от 1 юли?

По-малко от 30% ще поскъпне тока за бита от 1-ви юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов на брифинг в Министерството на енергетиката, предаде БНР.  "АЕЦ Козлодуй" е оттеглила ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение, уточни Малинов. "Булгаргаз" също предлага по-малко поскъпване на природния газ през..

публикувано на 16.05.24 в 12:30

"Булгаргаз" ще съди "Газпром" за над 400 млн. евро

Преди повече от две години "Газпром Експорт" прекрати доставките по договора си с "Булгаргаз". След забавяне от този 2-годишен период, новото ръководство на "Булгаргаз" е взело решение и ще претендира претърпени вреди от прекратяването на доставките от "Газпром" за над 400 милиона евро. Това съобщи..

публикувано на 16.05.24 в 12:22