Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям успех за варненски деца на международен конкурс в Италия

4
Снимка: личен архив

Голям успех записаха изпълнителите от вокален ансамбъл „Звездни струни“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс - Варна, на провелия се в Рим, Италия, Международен фестивал "Creativita Senza Frontiere" 2023 от 1 до 4 август.

Възпитаниците на Георги Кючуков бяха отличени с I-во място в категория „Джаз“. Завоюваха и две III-ти места в категория „Поп пеене“.

„Това бе едно вълнуващо и незабравимо изживяване за всички нас. Искам да честитя на децата престижните отличия, както и да благодаря на българските представители на конкурса Арт компания „Нови звезди“, сподели Кючуков веднага след завръщането си от Рим.

17-годишнита Янита Костадинова от СУХНИ "К. Преславски" бе едно от децата, спечелили сърцата на публиката и журито на фестивала. В ефира на Радио Варна тя сподели, че тайната на успеха се крие в силната връзка по между им в ансамбъла. Още подробности чуйте от интервюто с нея в прикачения звуков файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт в Балчик - „Нека бъдем добри! Не, на домашното насилие над деца и тормоза в училище!“

Под този надслов Министерство на вътрешните работи, областна дирекция на МВР и Районно управление канят на превантивното мероприятие – концерт на децата на община Балчик. Мероприятието ще се проведе на 14 юни от 14:00ч.вНародно читалище „Паисий Хилендарски - 1870“ в  Балчик. Инициативата е подкрепена от всички училища на територията на община Балчик,..

публикувано на 13.06.24 в 11:46

Син рак ловят рибарите в Черно море

Единични екземпляри на син рак хващат рибари от България и Румъния. Това стана ясно на заседанието на Консултативния съвет за Черно море във Варна. Екзотичният вид ракообразно, произхождащ от източното крайбрежие на САЩ, се счита за инвазивен за нашите води. Ниската му популация все още не му позволява да се установи трайно в Черно море, но в..

публикувано на 13.06.24 в 07:35

Днес е Възнесение Господне

Православната църква отбелязва днес Възнесение Господне, когато възкръсналият Христос се възнася отново на небето при Своя Отец. Големият християнски празник е винаги в четвъртък, на четиридесетия ден след Възкресение Христово. Това е и последният ден, в който православните се поздравяват с "Христос Воскресе!".  В продължение на тези 40..

публикувано на 13.06.24 в 07:18
Снимката е илюстративна

Дигитални близнаци на тумори подпомагат лечението на онкологичните заболявания

Водещи европейски учени в сферата на медицината участват във Варна в обучителен семинар, свързан с изчислителната и експериментална системна медицина. Той е организиран от Медицинския университет в морската столица.  Професор Весела Кристенсен от Университета в Осло, Норвегия, заедно с колегите си проф. Антон Тончев, проф. Арнолдо Фригеси и..

публикувано на 12.06.24 в 15:55

ВСУ с нова бакалавърска програма „Строителен инженеринг“ за новата учебна година

Варненският свободен университет обяви прием за новата и единствена в България бакалавърска специалност „Строителен инженеринг“ за учебната 2024/2025 г. Специалността е създадена в отговор на необходимостта на строителния бранш от строителни инженери с практически умения и ще се реализира в тясно сътрудничество с бизнеса. Обучението по специалността..

публикувано на 12.06.24 в 14:07

От 15 юни се завръща „Фермерският пазар Балчик“ на дамбата

На 15 юни фермерският пазар на малки производители на екологично чиста храна се завръща в Балчик, в началото на крайбрежната алея, с подкрепата на Общината, съобщи Пепа Рашева – един от организаторите на събитието. „Това е петият летен сезон, който стартираме и както предходните години, изложенията ще се състоят всяка събота, в следобедните..

публикувано на 12.06.24 в 12:27

Започва Международният хоров фестивал "Черноморски звуци"

Около 300 хористи пристигат в Балчик за участие в 12-ото издание на международния хоров фестивал „Черноморски звуци", който се открива официално днес. От 19.00 ч. на сцена "Нимфеум" в Двореца и Ботаническата градина излизат участниците в първия фестивален концерт. Общо 20 са съставите, които ще се включат присъствено, а 21-вият - от Ангола, ще се..

публикувано на 12.06.24 в 09:23