Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратиха конкурса за отдаване под наем на ресторанта на Ивайло Маринов

Организирането на търг за отдаване под наем на ресторанта на олимпийския шампион Ивайло Маринов, който му е даден за ползване преди 30 години, е прекратено от кмета Иван Портних, стана ясно по време на 36-тото заседание на Общински съвет-Варна.
Новината обяви председателят Тодор Балабанов и за нея научиха днес общинските съветници. Според общинския съветник Христо Атанасов името му е неправомерно замесено в скандала със спортиста Ивайло Маринов. Той обясни, че неколкократно е внасял питания /2014, 2016, 2018г. / до кмета за безвъзмездното право на ползване на помещението към СК "Приморски". 
Тези питания във времето остават без отговор. Атанасов уточни, че през 1993 г. е сключен договор за съвместна дейност между Община Варна и ЕТ "Олимпийски шампион"-Пенка Христова. Според Христо Атанасов името на Ивайло Маринов не фигурира никъде. Срокът на договора е до 1994г. През 2002 г. въз основа на договора се одобрява искането от Пенка Христова за ползване на помещението от 50 кв. м. До 2010 г. ЕТ "Олимпийски шампион" подава финансови отчети, но след това липсват такива. По думите на Атанасов или обектът не е работил, или е бил стопанисван от друго лице, не от Пенка Христова. Самият Атанасов заяви, че няма представа коя е Пенка Христова.
Припомняме, преди дни приятели на Ивайло Маринов, бивши треньори и състезатели се събраха на мирен протест пред Община Варна, за да защитят правото на олимпийски шампион да запази ресторанта си, който стопанисва 30 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Служебният премиер увери: От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 11 %

Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от първи юли с 11 процента. Това увери служебният премиер Димитър Главчев, когото депутатите изслушват на извънредно заседание, предаде БНР.  Главчев подчерта, че решението за увеличаване на пенсиите е взето от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с 16 гласа...

публикувано на 21.05.24 в 15:34

5 демонстрационни машини са предоставени за разяснителната кампания в област Добрич

Във връзка с разяснителна кампания за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. за област Добрич са определени и доставени пет броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия. Това съобщиха от Районна избирателна комисия, като добавиха, че..

публикувано на 21.05.24 в 14:25

Започва записването за безплатното обучение по плуване за деца във Варна

От 27 май 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в  плувен басейн „Делфини“. Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20 лв...

публикувано на 21.05.24 в 14:12

Музеят на Възраждането с вход свободен на 24 май

Музеят на Възраждането във Варна ще работи с вход свободен на 24 май, съобщиха от Регионалния исторически музей.  В Деня на Светите братя Кирил и Методий обектите, отворени за посещение в системата на РИМ-Варна, са следните: -  Музей на Възраждането Работно време: 10:00 – 17:00 часа с ВХОД СВОБОДЕН -  Музеен обект "Аладжа манастир" Работно..

публикувано на 21.05.24 в 13:56

Отстраниха директора на Областното пътно управление във Варна заради катастрофата с НСО

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Докато тече дисциплинарното производство, служителите са..

публикувано на 21.05.24 в 12:13

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла,  са задържани лица, които са..

публикувано на 21.05.24 в 11:47

Главчев изиска проверка на пътя до Аксаково, където катастрофира кола на НСО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената пресслужба.  От..

публикувано на 21.05.24 в 11:12