Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Васил" на "Златна роза" тази вечер

Българо-испанската копродукция "Васил", получила вече няколко международни награди,  тази вечер ще бъде показан във Варна в рамките на фестивала "Златна роза". Главната роля се изпълнява от актьора Иван Бърнев, партнират му утвърдени звезди на испанското кино, а режисьор на филма е Авелина Прат. 

Филмът е заснет основно на испански език, който се преплита деликатно с българска реч.

Лентата проследява взаимоотношенията между двама души, които не се познават и единственият език, който употребяват, е този на шаха.

Този филм оставя едно топло чувство у хората. Радвам се, че е много добре приет от публиката, каза актьорът Иван Бърнев.

Чуйте повече от разговора на Светлана Вълкова с Иван Бърнев:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съвременни артисти от цял свят ще търсят възможности за ново сценично пространство във Варна

Артисти от цял свят пристигат във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за танц и други съвременни изпълнителски изкуства в града. На 16 и 17 юни творци от 15 държави ще обсъждат възможностите в морската столица да се създадат по-добри условия за развитие и обмен на местните творци и за представяне на съвременни..

публикувано на 14.06.24 в 12:02

Детски хор "Добри Христов" представя програмата си за Световния фестивал за мир във Виена

С участие в 13-тото издание на Световния фестивал за мир в австрийската столица Виена ще приключи 71-вият сезон на Варненския Детски хор "Добри Христов". Варненският детски хор и смелостта да отидеш на конкурс Хоровото пеене бори стреса и депресията Талантите на хор "Добри Христов" - без фанфари и грим Фестивалът е в средата на юли, а..

публикувано на 14.06.24 в 11:05
Кадър от филма на Божана Станева

Деца снимаха късометражни филми по стихове на Георги Господинов

"Кино убежища" – под това мото се състоя открит урок на кино школа „Братя Люмиер" към Общински детски комплекс, гр. Варна. Събитието се проведе на 12 юни в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков". Тази година децата приключват своята работа в школата с различни късчета кино - те снимаха късометражни истории, инспирирани от..

публикувано на 13.06.24 в 16:34
автор: Калия Калъчева

„Помниш ли?“ - живопис на Калия Калъчева и Стоян Илев

От 13-ти юни до 2 юли варненската галерия "Ларго" представя художниците Калия Калъчева и Стоян Илев със съвместна изложба. Двамата автори показват серия от живописни платна, създадени специално за изявата им в морския град. Експозицията е озаглавена "Помниш ли?" и изследва темата за паметта и спомените чрез силата на визуалното изкуство,..

публикувано на 13.06.24 в 15:27

„Операта – музикална живопис“ през погледа на художници от Италия

Изложба под наслов „Операта – музикална живопис“ се откри на 12 юни на Сцена Ротонда в Театрално-музикален продуцентски център – Варна. Два часа по-късно на Основна сцена се състоя концертното изпълнение на драматичната кантата за солисти, хор и оркестър „Кармина Бурана“ от Карл Орф, съвместен проект на Държавна опера Варна с МТФ „Варненско лято“..

публикувано на 13.06.24 в 11:13

50 училищни апарата от 19. век пристигнаха за Лятната академия на балчишкия музей

Приключенско лято обещават в Историческия музей в Балчик, след като тази седмица дадоха старт на Лятната си академия за трета поредна година. Заниманията започнаха с най-малката група за това лято от 40 деца, възпитаници на детската градина „Здравец“ и гостенчета от Варна, които се потопиха в „Стаята по физика на Нютон и Тео“, а след това се докоснаха..

публикувано на 12.06.24 в 14:27

Четвърти фестивал "Мидалидаре - рок в долината на виното"

Четвъртото издание на фестивала в долината на виното ще бъде на 12, 13 и 14 юли 2024 година. И ще срещне феновете с банди като DEEP PURPLE, MR. BIG (които са на своето прощално турне), ACCEPT, SAXON, HAMMERFALL, STRATOVARIUS, AXEL RUDI PELL , DELAIN , RHAPSODY ON FIRE и много други. „На предишното издание през 2023 посрещнахме над 45 000 души..

публикувано на 12.06.24 в 10:53