Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очила за виртуална реалност - една от новите технологии в хотелиерството

Снимка: Даниела Стойнова

Използването на очила за виртуална реалност в туризма набира все по-голяма популярност. Едно от нововъведенията в хотелиерството беше представено по време на форума "Туризъм Експо - Дестинация Варна". Един от участниците - Ралица Иванова, обясни за Радио Варна какво представляват новите очила за виртуална реалност и за какво могат да се използват те. 

"С тези очила представяме възможност за посещаване на конферентна зала или място за събития - за да може от разстояние, ако се намирате в София например и искате да наемете зала във Варна, да я разгледате и да видите как тя функционира", поясни Иванова. 

Технически екип прави на място снимките и всичко необходимо за заснемането. Идеята е новият проект да улеснява клиентите и да се използва от повече хотелиери и места за организиране на събития, допълни Ралица Иванова: "По този начин няма да им се налага те да пътуват специално за оглед на залата, ако са от друг град". 

Очилата за виртуална реалност могат да се използват за събития, които се организират в музеи, галерии и други културни обекти. Друга възможност, която дават те, е потребителите да имат възможност да разгледат хотелската стая, преди да направят своята резервация. 

Подробностите чуйте в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Врачанският митрополит Григорий получи най-много гласове до момента

Врачанският митрополит Григорий и видинският митрополит Даниил отиват на балотаж според резултатите от гласуването до момента. Григорий е получил 64 от гласовете, а Даниил – 51. Най-малко са гласувалите за ловчанския митрополит Гавраил-19.  По-рано днес в Синодалната палата започна гласуването за избор на български патриарх от делегатите на..

публикувано на 30.06.24 в 11:13

Живеещите около ВСУ поискаха яснота кога ще приключат ремонтите

Живеещи в района около Варненския свободен университет и м.Ален мак се събраха днес на среща, за да обсъдят бъдещите си действия срещу безкрайните ремонти - нов протест или блокиране на пътя. В срещата се включи и кметът на Варна Благомир Коцев. Те поискаха от него ясна визия за инфраструктурните ремонти в района и отговор на въпроса..

публикувано на 30.06.24 в 11:10
Централен пазар Варна

Плодове и зеленчуци с по-високи цени през изминалата седмица

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро се повиши с 0,24 на сто.  Сред..

публикувано на 30.06.24 в 10:25

Нова цена на тока от утре. КЕВР днес решава каква да е тя

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода в сила от 1 юли. Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията...

публикувано на 30.06.24 в 10:23
Летище Бургас

Летище Бургас посреща туристи от Узбекистан

Първият полет от Узбекистан на Летище Бургас се очаква днес в ранния следобед.  Близо 150 души ще пристигнат на почивка по Южното Черноморие от Ташкент. Те ще бъдат посрещнати официално с воден салют от ръководството на летището.  На събитието ще присъства българският посланик в Узбекистан - Стояна Русинова.

публикувано на 30.06.24 в 09:15

Близо 50 милиона французи избират парламент днес

Във Франция днес се произвежда първият тур на предсрочните избори за Национално събрание и президентът Еманюел Макрон се стреми да увеличи относителното мнозинство, с което досега партията му "Ренесанс" разполагаше долната камара на парламента, съобщава ДПА.  Избирателните секции отварят в 9:00 ч. българско време, като право на глас имат 49,3..

публикувано на 30.06.24 в 09:00

Натоварено е движението по границите с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП "Кардам" . На границата с Гърция трафикът е интензивен на граничните пунктове..

публикувано на 30.06.24 в 08:57