Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска акция във Варненско (СНИМКИ)

Съвместна акция по метода "широкообхватен контрол" провеждат днес екипи на Пътна полиция, Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, Агенция “Пътна инфраструктура”, Агенция “Митници” и Национална агенция за приходите. 


Двустранно КПП е изградено в местност "Феришата", над Аксаковска панорама. 

Акцията започна в 9.30 часа тази сутрин и ще продължи до обяд.


Екипите проверяват различни моторни превозни средства. 

Към този момент са проверени 29 автомобила, съобщи Велико Маринов от Областната дирекция на МВР във Варна. Констатирани са три нарушения, има задържан за шофиране под въздействие на наркотични вещества. Другите две нарушения са заради незаплатена винетка и непоставяне на предпазен колан.





64 моторни превозни средства - 45 товарни, 17 леки автомобила и два автобуса, са проверени в рамките на специализираната полицейска операция във Варненско днес, обобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. 

Констатираните от контролните органи нарушения са 10. Съставени са два акта и пет глоби по фиш. Три такси са заплатени на място, допълниха от пресцентъра на полицията. 

 Установени бяха следните нарушения:

1. Управление на МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози  - 1 бр.

2. Нередовни пътни документи - 2 бр.

3. Управление на МПС без да използва обезопасителен колан -1 бр.

4. МПС не е представено за ГТП в срок – 1 бр.

5. Управление на МПС без задължителните къси или дневни светлини - 2 бр.

6. Заплатени компенсаторни такси  - 3 бр.

7. Връчени електронни фишове - 8 бр. 








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Забавя се изплащането на субсидиите по еко схемите, сигнализират зърнопроизводители

За забавяне на изплащането на субсидиите по еко схемите сигнализират зърнопроизводители. Еко схемите са един от новите елементи на общата селскостопанска политика за периода 2023-2027 г. и имат за цел да подпомагат земеделските стопани при приемането на практики, които свеждат до минимум отрицателното въздействие на селското стопанство върху околната..

публикувано на 12.06.24 в 13:49

Работна група ще прави анализ на законодателството за екскурзоводската професия

Министерството на туризма ще създаде работна група , която да направи анализ на законодателството за усъвършенстването на екскурзоводската професия, съобщиха от ведомството. Оттам допълват, че подкрепят екскурзоводите.  Министър Евтим Милошев е провел среща с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България, Съюза на екскурзоводите в..

публикувано на 12.06.24 в 13:15
Росен Желязков

Росен Желязков се отказва да бъде европейски депутат

Росен Желязков се отказва от Европарламента, предаде БНР.  Бившият председател на последното Народно събрание беше водач на листата на ГЕРБ-СДС за Европейски парламент. Той е подал вече заявление в ЦИК. Желязков е също така водач на листата на ГЕРБ от Благоевград.

публикувано на 12.06.24 в 13:08

Румен Радев: Ниската избирателна активност предполага задълбочен анализ от участниците в изборите

От политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата оттук-нататък. Това посочи президентът Румен Радев при първия си коментар след проведените предсрочни парламентарни избори на 9 юни. Според него появата на нови партии в парламента отразяват наказателния вот на българския избирател. Румен Радев присъства на военното..

публикувано на 12.06.24 в 12:42
Снимката е илюстративна

Започна раздаването на хранителни помощи в Балчик

Започна раздаването на пакетите с хигиенни материали и хранителни продукти (два вида месни консерви) по Програмата "Храни и основно материално подпомагане" 2021 - 2027 г.  Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя за първи път. Списъците с правоимащите са изготвени от дирекциите "Социално подпомагане". В община Балчик..

публикувано на 12.06.24 в 12:30

Рибари: Нямаме информация от българските институции за забраната за улов на черни миди и рапани в Румъния

Няма информация от българските институции във връзка със забраната на улова на черни миди и рапани в Румъния заради биотоксини в морската вода. Това съобщиха в интервю за предаването "Море и бряг" по Радио Варна  Йордан Господинов, председател на Асоциацията на производителите на рибни продукти "БГ ФИШ" и генерален секретар на Консултативния съвет за..

публикувано на 12.06.24 в 12:20

Двама непълнолетни нападнаха куриер в кв. "Младост"

Двама 17-годишни, известни на полицията, са заловени за нападение на служител на куриерска фирма във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Служителят на куриерска фирма е извършвал доставка на пратка във варненския квартал "Младост". Слизайки от асансьора на етажа, който е бил посочен за предаване на пакета, съдържащ скъп лаптоп,..

публикувано на 12.06.24 в 10:38