Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезатели от 21 държави на Европейското по спортна акробатика във Варна

Снимка: http://varnaworldcup2015.com/

Състезатели от 21 държави ще участват в 31-ото Европейско първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи от 18 до 22 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна. Общо 105 акробати се включват в борбата за медалите на шампионата при мъжете и жените, а 144 - при младежите. За съжаление, делегацията на Израел бе принудена да се оттегли в последния момент заради атаката срещу страната им.

България ще бъде представена от седем вида и общо 16 акробати. Церемонията по откриването на Европейското първенство е на 18 октомври (сряда) от 13,30 часа в Двореца на културата и спорта. Национален отбор на България за 31-ото Европейско първенство (18-22 октомври)

Мъже и жени

Смесена двойка:

Елена Босилкова / Жулиен Шайков от СКЧА "Ботевград" и СКА „Стефан Данчев“ (Сливен) с личен треньор Гергана Денева.

Мъжки двойки:

1. Панайот Димитров / Георги Стоянов от КСА „Бургас“ с лични треньори Камелия Борисова и Мария Гончева.

2. Григор Рашев / Любомир Василев от ЦСКА (София) и СК „Олимп“ (Лом) с личен треньор Даниела Велчева.

Младежи (13-19 години)

Смесени двойки:

1. Калина Терзийска / Кристиян Ангелов от ЦСКА (София) и АК „Локомотив“ (Русе) с личен треньор Даниела Велчева.

2. Милица Смоленска / Андрей Христов от ЦСКА (София) с личен треньор Даниела Велчева.

Женски тройки:

1. Петя Георгиева / Маринела Иванова / Емили Йорданова от СКА ,,Стефан Данчев” (Сливен) с личен треньор Виолета Бинева.

2. Ралица Терзийска / Виктория Пешева / София Линкова от ЦСКА (София) с личен треньор Диана Чакалова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украйна напусна Европейското първенство

Украйна и Белгия завършиха 0:0 в Щутгарт в последен мач от група E на Евро 2024. Супер изненада, четирите отбора в групата завършат с 4 точки, след като Словакия и Румъния направиха 1:1. Така Белгия завърши на второ място и ще срещне на осминафиналите Франция. Украйна отпада заради най-лошата си голова разлика.

публикувано на 26.06.24 в 21:53

Теодор Илиев: Да си домакин на Европейско означава доверие и отговорност (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от   4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж. Първенството за мъже и жени също е във Варна, от 11-и до 14-и юли. Днес по повод големия форум имаше пресконференция с..

публикувано на 26.06.24 в 11:50

Наближава Европейското първенство по плажен хандбал във Варна (ВИДЕО)

Броени дни до началото на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Шампионатът е за юноши и девойки, мъже и жени. Първо стартират подрастващите, като турнирът е от 4-и до 7-и юли във Варна, на Южен плаж.  Националният състав на България по плажен хандбал за юноши до 16 години ще играе срещу тимовете на Унгария, Швеция и Румъния в група..

публикувано на 26.06.24 в 11:18

В група "Е" ситуацията е сложна

Словакия и Румъния се изправят в мач на Евро 2024 днес. Решителна трета  среща за двата отбора в група “Е”. Ситуацията в групата  е сложна.  Всеки един от четирите тима има три точки, като са разделяни единствено от головата разлика. В момента Словакия е на трето място в подреждането, а Румъния е водач в групата. В другия сблъсък играят Украйна и..

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Чехите се нуждаят от задължителна победа

Чехия срещу Турция ще е единият от заключителните двубои в група “F” на Европейското първенство по футбол. Мачът е днес от 22:00 часа в Хамбург. По същото време играят Грузия и Португалия.  Чехите трябва задължително да победят Турция, за да имат шанс да стигнат осминафиналите, иначе отпадат.    Грузия със сигурност няма да има сили да се справи..

публикувано на 26.06.24 в 09:12

Дания извади късмет

Отборът на Дания се класира на осминафиналите на Евро 2024, въпреки че е без победа до този момент.  Скандинавците завършиха 0:0 срещу Сърбия в последния си мач. Сърбите обаче безславно напускат турнира.  Дания завърши на второ място в групата.

публикувано на 26.06.24 в 09:08

Три отбора прескочиха в следващата фаза

На Европейското първенство по футбол три отбора без да играят си осигуриха място в следващата фаза. Това стана нслед края на срещите от групата на Испания.   Става дума за тимовете на Франция, Нидерландия и Англия.  Сега вече ще очакват позициите на които ще са за да изправят срещу точно определени съперници.

публикувано на 26.06.24 в 09:05