Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес започват обученията на членовете на СИК в Добрич

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио ВИДИН

От днес започват обученията на членовете на Секционните избирателни комисии в Добрич. Те ще продължат и в неделя и ще се провеждат в сградата на Община Добрич. Всеки от участниците с решение на Централната избирателна комисия ще получи еднократно заплащане от 40 лв. 

Обучението днес е предвидено да се проведе от 14.00 до 16.00 часа. В неделя първата група е между 10.00 и 12.00 часа, а втората отново от 14.00 до 16.00. В обучението е добре да участват всички членове на СИК, без значение от позицията, която заемат, категорична е председателят на ОИК Добрич Цонка Велкова. 

130 са към момента сформираните СИК в Добрич, като една от тях е подвижна за хората с трайни увреждания. Заявления за гласуване с подвижна кутия могат да подават желаещите до 23 октомври. 

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОИК - Балчик: Нямаме обжалване на резултатите, имаше недоразбиране относно формулата за изчисление реда на общинските съветници

Нямаме постъпили жалби в Общинска избирателна комисия – Балчик, оспорващи изборните резултати. Имаше недоразбиране на изборните резултати от някои от кандидатите за съветници относно формулата за изчисление, коментира председателят на Общинската избирателна комисия в Балчик Красимир Сребков.  „В разговор получих благодарност от секционни избирателни..

обновено на 03.11.23 в 14:26
Община Балчик

Новата власт в Балчик полага клетва на 6 ноември

Областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети в Добричка област. На 6 ноември от 14.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ в Балчик новите общински съветници, избрани за мандат 2023-2027 година, ще проведат първото си заседание, свикано от областния управител Йорданка Костадинова на основание чл. 23, ал. 1 от Закона за..

публикувано на 03.11.23 в 12:07

6 ноември - неучебен ден за всички училища с избирателни секции

Министерството на образованието и науката обяви 6 ноември, понеделник, за неучебен ден за всички училища с избирателни секции. Заповедта е въведена заради втория тур на местните избори в неделя, 5 ноември.  Учениците  в страната се връщат отново в клас във вторник. 

обновено на 03.11.23 в 09:52

Последен ден за предизборна агитация преди деня за размисъл утре

Последен ден за агитация преди деня за размисъл утре. Все още се работи по осигуряването на машинния вот за балотажа в неделя. Докладът на Министерството на електронното управление заедно с подписите на институтите по метрология и стандартизация беше изпратен в ЦИК. Този път той беше подписан от министъра, а не от неговия заместник, каквито са..

публикувано на 03.11.23 в 08:20

Как избираме местната власт във Варна?

На предстоящите избори за местна власт, които ще се проведат на 29 октомври, ще можем да упражним правото си на глас САМО и единствено на хартия.   ЦИК гласува за отпадане на гласуването с машина, ден преди вота. Варна ще има три бюлетини - за кмет на община, за Общински съвет и за кмет на район.  Бюлетините, заедно с тези в София, са на..

обновено на 27.10.23 в 14:48

2,1 милиона лева за предизборна политическа реклама за местния вот

2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната кампания, обяви пред БНР Ива Лазарова от Института за развитие на публичната среда след мониторинг на 39 национални и регионални медии. "В последните 10 дни от кампанията тенденцията за увеличаване на разходите за реклама е налице. Само за последните 10 дни разходите за..

публикувано на 27.10.23 в 08:46

Не откриха нарушения при проверките за адресната регистрация на избирателите от Варна и областта

Без констатирани нарушения завършиха проверките за спазване разпоредбите на Закона за гражданска регистрация/ЗГР/, относно извършените адресни регистрации или промяната на адреси в периода от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на 4 общини от Варненска област.  Те бяха предизвикани от съмнения за необичайно голям брой подадени..

публикувано на 26.10.23 в 17:24