Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имаме финалисти в последния ден на Европейското първенство във Варна

Автор:

Георги Стоянов/Панайот Димитров и Елена Босилкова/Жулиен Шайков подсигуриха по два финала за страната ни. Български женска тройка и смесена двойка на финал в многобоя при младежите
Два български вида се класираха на финал в многобоя на Европейското първенство по спортна акробатика за мъже и жени, а други два – в надпреварата при младежите.
Елена Босилкова и Жулиен Шайков влязоха с четвърти резултат от квалификациите на финала в многобоя при смесените двойки за мъже и жени. Елена и Жулиен събраха сбор 52.660 точки след балансовото съчетание и темповата комбинация. С най-висок резултат във финала влезе смесената двойка на Азербайджан (57.190), следвана от Украйна (55.940) и Германия (54.850). За финала в многобоя, на който се изпълняват комбинирани съчетания, се класираха още двойките на Португалия, Испания, Полша, Ирландия и Молдова.
Елена Босилкова и Жулиен Шайков постигнаха пета оценка (26.140 точки) в квалификацията на баланс, с което си осигуриха и финал в дисциплината.
Ден по-рано те завършиха на престижното пето място във финала на темповата комбинация.
Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров също осигури два финала в шампионата за мъже и жени. Георги и Панайот влизат с шеста оценка (50.750) в битката за разпределение на призовите места в многобоя. С най-висок сбор след квалификациите е мъжката двойка на Азербайджан, следвана от Португалия, Испания, Великобритания, Украйна, България, Армения и Германия. Втората българска мъжка двойка - Любомир Василев и Григор Рашев, е с осми резултат от квалификациите за многобоя, но само видът с по-висок резултат от една и съща държава има право да участва във финал.
В квалификациите в темповата комбинация Георги Стоянов и Панайот Димитров постигнаха четвърти резултат (26.150). По-добра оценка от тях получиха само Азербайджан (27.360), Испания (27.260) и Португалия (26.460). Любомир Василев и Григор Рашев заслужиха пета оценка (25.370) в квалификацията.
Финалите в многобоя с участието на Георги Стоянов и Панайот Димитров при мъжките двойки и на Елена Босилкова и Жулиен Шайков при смесените двойки започват в събота (21 октомври) от 18,45 часа.
Финалите на темповите комбинации за мъжките двойки и на баланс при смесените са в неделя (22 октомври) от 18,40 часа.
България заслужи финали и в състезанието при младежите.
Женската тройка Маринела Иванова, Петя Георгиева и Емили Йорданова влезе със седма по сила оценка сред участниците в многобоя. Финалът е в събота (21 октомври) от 13 часа.
Маринела, Петя и Емили се класираха седми във финала в темповата комбинация, но не успяха да влязат на финал на баланс. Втората българска женска тройка – Ралица Терзийска, Виктория Пешева и София Линкова, се класира на 26-о място в квалификациите за многобоя.
Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов се класира на финал в многобоя с шести резултат от участващите в него след квалификациите. Милица и Андрей ще участват и на финала на баланс с пети резултат от влезлите в него. Калина Терзийска и Кристиян Ангелов завършиха 11 на баланс и останаха извън двата финала. Калина и Кристиян заеха шесто място във финала на темповата комбинация.
Финалът в многобоя при смесените двойки за младежи е в събота (21 октомври) от 15,05 часа. Финалът на баланс е в неделя (22 октомври) от 15,10 часа
31-ото Европейско първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи във Варна продължава до 22 октомври. Входът в Двореца на културата и спорта е свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Мачът за титлата на Стратимир Стратиев

Тук можете да видите цялата среща на Стратимир Стратиев на Европейското първенство по карате киокушин във  Варна. Победата в този мач срещу румънския състезател донесе на българина европейското злато. Нашето момче изигра правилна тактически този мач с много агресия и стъпи на върха.

публикувано на 18.05.24 в 19:21

Стратимир Стратиев донесе трето злато за България

Стратимир Стратиев стана европейски шампион по карате киокушин във Варна. Той взе титлата на кумите в категория до 80 кг. Стратимир е състезател на бургаския клуб "Спирит". Той изигра перфектен мач срещу румънец, като видимо беше по-добрият състезател на татамито.

публикувано на 18.05.24 в 19:19

ВИДЕО: Европейско първенство по карате киокушин във Варна

Повече от 720 състезатели от 21 страни пристигнаха на Европейското първенство по карате киокушин във Варна. Големият форум се провежда в зала "Владислав" на спортен  комплекс "Черно море" при отлична организация. Първенството на практика ще бъде открито официално утре в 10.00 ч. Надпреварата е за всички възрастови групи, включително и ветерани...

публикувано на 18.05.24 в 19:12

Две победи за състезателите по мини волей на "Черно море"

Отлично представяне на състезателите по мини волейбол (12 г) на "Черно море" водени от треньорката Деница Генова. Те записаха  служебна победа срещу Добрич с 2:0 и победи над отборите на Вълчи дол с 2:1 и 2:0 срещу Омуртаг.   В мач за първото място в групата, варненци отстъпиха с 0-2 срещу "Автосвят" (Русе). "Черно море" се класира за финалите, но все..

публикувано на 18.05.24 в 19:08

Втора титла за Варна от Европейското по карате

Още една титла за България и Варна от Европейското първенство по карате киокушин във Варна. Спечели я Адриан Бояджиев от СК "Ичи Геки"-Варна при 10-11 годишните. така след европейското злато на Рая Димитрова, Адриан носи втори трофей за морската столица.

публикувано на 18.05.24 в 19:07

Волейболистите на "Черно море" победиха "Берое"

Волейболистите на "Черно море" записаха тежка победа срещу отбора на "Миньор"- Перник при момчетата до 16 години. Краен резултат 3-2 гейма за "Черно море", в тайбрека 16-14 за варненци. Днес в 16:30 ч волейболистите на треньорката Диана Дяанова срещат състава на "Берое", а утре играят с тима на "Стойчев - Казийски" от 10.00 ч.

публикувано на 18.05.24 в 19:03