Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Люцканов представя две книги днес в Каварна

Снимка: архив

Книгите „Българските интервюта“ и „ Английските интервюта“ представя Галин Люцканов във фоайето на Народно читалище „Съгласие 1890“ в Каварна от 17,30 ч. днес.

Той успява да надникне в света на интересни и известни имена на актьори, спортисти и музиканти: Георги Черкелов, Стойчо Мазгалов, Георги Калоянчев, и др., Саманта Фокс, Лий Джоунс, Пеци Гюзелев, Камелия Тодорова,, Йълдъз Ибрахимова, Митко Щерев,, Ивет Лалова, Мартин Петков, Наско Сираков и др. 

Интервютата са направени в периода от 1990 до 2001 г.

Авторът съобщи, че 1 лв. от всяка продадена книга ще дари на читалището. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Калия Калъчева

„Помниш ли?“ - живопис на Калия Калъчева и Стоян Илев

От 13-ти юни до 2 юли варненската галерия "Ларго" представя художниците Калия Калъчева и Стоян Илев със съвместна изложба. Двамата автори показват серия от живописни платна, създадени специално за изявата им в морския град. Експозицията е озаглавена "Помниш ли?" и изследва темата за паметта и спомените чрез силата на визуалното изкуство,..

публикувано на 13.06.24 в 15:27

„Операта – музикална живопис“ през погледа на художници от Италия

Изложба под наслов „Операта – музикална живопис“ се откри на 12 юни на Сцена Ротонда в Театрално-музикален продуцентски център – Варна. Два часа по-късно на Основна сцена се състоя концертното изпълнение на драматичната кантата за солисти, хор и оркестър „Кармина Бурана“ от Карл Орф, съвместен проект на Държавна опера Варна с МТФ „Варненско лято“..

публикувано на 13.06.24 в 11:13

50 училищни апарата от 19. век пристигнаха за Лятната академия на балчишкия музей

Приключенско лято обещават в Историческия музей в Балчик, след като тази седмица дадоха старт на Лятната си академия за трета поредна година. Заниманията започнаха с най-малката група за това лято от 40 деца, възпитаници на детската градина „Здравец“ и гостенчета от Варна, които се потопиха в „Стаята по физика на Нютон и Тео“, а след това се докоснаха..

публикувано на 12.06.24 в 14:27

Четвърти фестивал "Мидалидаре - рок в долината на виното"

Четвъртото издание на фестивала в долината на виното ще бъде на 12, 13 и 14 юли 2024 година. И ще срещне феновете с банди като DEEP PURPLE, MR. BIG (които са на своето прощално турне), ACCEPT, SAXON, HAMMERFALL, STRATOVARIUS, AXEL RUDI PELL , DELAIN , RHAPSODY ON FIRE и много други. „На предишното издание през 2023 посрещнахме над 45 000 души..

публикувано на 12.06.24 в 10:53

Оригинални икони на школа "Иконопис" към ОДК-Варна в Радио Варна

Икони, които приковават вниманието и будят възхищение -така изглеждат творбите на учениците от Школата „Православни християнски ценности и традиции – Иконопис“ към Общинския детски комплекс. Те са разположени в стъкления павилион на Радио Варна. Може да ги разгледате до края на тази седмица. Направление ПХЦТ е за деца до 11-годишна възраст, а..

публикувано на 10.06.24 в 13:51

"Освободен" - новият сингъл на група Innerglow

Група Innerglow издаде своя нов сингъл “Освободен”, с който официално поставя начало на лятото. Песента бе сред финалистите в конкурса Пролет на БНР. Музиката е тази, която ни помага да преодолеем трудностите в живота и да ги приемаме  по-леко. Самите ние сме толкова задължени на музиката, затова че ни е извеждала от много трудни моменти,..

публикувано на 08.06.24 в 18:09

The Center представя най-новия си танцов спектакъл във Варна

Училището за танци и модерна култура The Center ще представи пред варненска публика новия си танцов спектакъл – "RGB". Събитието ще се проведе на 22-ри юни, събота, от 19:30 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център. "RGB" e концептуален спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда във вдъхновяващо..

публикувано на 08.06.24 в 15:40