Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евакуираха 27 възрастни и три деца от Украйна, закъсали с автобус между Балчик и Оброчище

27 възрастни и три деца са евакуираните украински граждани, които прекараха нощта в хотел в Балчик, след като снощи автобусът им напуска пътното платно и закъсва в местността Равна гора между Балчик – Оброчище, изпълнявайки линия от Анталия до Киев. Сигналът е подаден в Общинския съвет за сигурност в 21.22 ч.

Хората са извозени на два пъти, операцията приключва за около час и половина в 23.00 часа, но при много сложна организация заради липсата на достатъчно снегопочистваща техника.

„Международният път I-9, в участъка от Дуранкулак – Оброчище, който е част от републиканската пътна мрежа, се почиства от две машини по данни на пътната служба. Едната аварира, а другата пристига от Дуранкулак, за да окаже помощ при разчистването на тапата от преспи и автомобили в местността Равна гора. Там тракторът К700 също аварира, впоследствие и изпратената от Балчик пожарна кола. Операцията приключва успешно, след като противопожарен автомобил от участък Кранево, през пътя Албена – Оброчище, успява да освободи трактора, който изтегля автобуса“ – обясни как се е разрешила кризисната ситуация ръководителят на Общинското звено за сигурност Валентин Попов.

Настаняването на 30-те украински граждани е поето от Общината, уточни заместник – кметът Димитрин Димитров. Предстои скоро да отпътуват към крайната си дестинация в Украйна.

По данни на Областна управа през денонощието на територията на цялата област екипи на ПБЗН работиха и продължават аварийно-спасителни дейности основно за отстраняване на паднали дървета и отваряне на пътища, евакуиране на хора от закъсали на пътя МПС. Четири екипа извършват евакуации на бедстващи по пътната мрежа граждани. Общият брой приети и отреагирани сигнали е 50, от тях 33 в координация с други служби. 13 са аварийно-спасителните дейности и технически помощи. Постъпилите сигнали за евакуация за изминалото денонощие са общо 9. Служителите на РД ПБЗН са участвали в евакуирането на 33 лица общо, няма бедстващи.

Подробностите чуйте в звуковия файл:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради опасен химикал: Забраниха козметика на световни търговски марки

Партиди от продукти на световноизвестни козметични марки ще бъдат изтеглени от пазара и от потребителите заради наличие на опасното съединение пропионалдехид, съобщи регистърът на европейската система за бърз обмен на забранени нехранителни опасни стоки Safety Gate, цитиран от платформата "Ние, потребителите". Повечето от тях са произведени в..

публикувано на 03.06.24 в 10:07

377 са свободните места за второ класиране в детските ясли във Варна

377 свободни места са обявени за второ класиране за целодневен прием в самостоятелните детски ясли във Варна. В срок от днес - 3 юни до 10 юни, включително , електронната система за прием ще бъде отворена за регистрация на нови заявления. На 11 юни системата се затваря. Класирането ще бъде обявено на 12 юни до 17:00 ч. Срокът за потвърждаване на..

публикувано на 03.06.24 в 09:58

Изплащането на пенсиите започва на 7 юни

Изплащането на пенсиите през юни т. г. чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък), съобщиха от пресцентъра на Националния осигурителен институт. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г. Датата за изплащане..

публикувано на 03.06.24 в 09:17

Без вода днес

Добрич: ул. Поп Богомил до отстраняване на аварията и ул. Брацигово; Район Добрич-селска: с. Славеево; с. Владимирово; Район Балчик: ВЗ Сборно място; с. Дропла; с. Оброчище; Район Каварна: Каварна - ул. Калиакра; с. Българево; Район Г. Тошево: с. Йовково; с. Красен; с. Калина; Район Крушари: Пс Телериг - с. Зимница; с. Бакалово; с. Телериг;

публикувано на 03.06.24 в 09:11
Снимката е илюстративна

Обявиха резултатите от първо класиране за детските градини във Варна

Обявиха резултатите от първо класиране за детските градини във Варна. Те са публикувани онлайн  тук  , както и в учебните заведения.  От утре, 4 юни, започва записването, което продължава до 16.30 часа на 7 юни.  До 11 юни ще бъдат обявени и свободните места за второ класиране.  Третото класиране ще продължи от 24 юни до 5 юли.  Целия график може да..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Без ток днес

Без ток от 09:00 ч. до 16:00 ч. във  Варна ще са живеещите на следните адреси:   ул. Мадара 17, 19, ул. Каймакчалан 10.  От 09:00 ч. до 17:00 ч . – в карето между ул. Густав Вайганд, ул. Христо Македонски, ул. Константин Доганов, ул. Хан Кардам. В Провадия без ток от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще са на ул. Дунав, ул. Цар Освободител, ул...

публикувано на 03.06.24 в 06:43
Балчик

Слънчево и горещо днес, следобед ще се заоблачи

Днес ще преобладава слънчево време, по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и главно във вътрешността на района следобед, както и в часовете преди полунощ се очаква краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще бъде почти тихо, следобед със слаб до умерен вятър от юг и югоизток. Минимални температури между 15° и 20°, максимални от 30° до 35°,..

публикувано на 03.06.24 в 05:58