Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезопасиха пропадналия участък от Крайбрежната алея във Варна

| обновено на 07.12.23 в 13:22

Вече е обезопасен пропадналия участък от Крайбрежната алея във Варна. Припомняме, асфалтовата настилка в района на Рибарския плаж се е свлякла към морето, повалени са и няколко дървета. 

Екипи от Общината са на мястото на свлачището, което се е активирало днес, съобщи кметът Благомир Коцев. Мястото е отцепено от полицията. Правят се огледи и оценки на щетите.

На място дойдоха и заместник-областният управител Огнян Рачев, комисар Тихомир Тотев, директор на Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението".

Ще се премахнат счупени клони, движението по алеята ще бъде ограничено. Сигналът беше подаден от слушател на Радио Варна ,предстои да се предложи трайно решение на проблема за укрепване на пътя.

Даниела Стойнова с репортаж по темата:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

1 855 лв. средна заплата във Варна и областта, 75 % са заетите в частния сектор

1 855 лева е средната работна заплата за Варна при 2 012 лева за цялата страна. Това съобщи в морската столица лидерът на КНСБ  Пламен Димитров.  Общественият сектор във Варна изпреварва този за страната. 2 088 лева е средната работна заплата в обществения сектор в областта, в сравнение с 2 077 лева за страната.  Варна обаче изостава при заплащането..

публикувано на 14.05.24 в 09:25

"Държавен вестник" обнародва Закона за хазарта

В днешния брой на "Държавен вестник" е обнародван Законът за хазарта. С промените в него се въвежда почти пълна забрана на рекламата на хазарт, както и таван за надценката на хляба. Между двете четения на Закона за хазарта в парламента бяха изпратени над 20 негативни становища по промените, касаещи ограниченията на рекламата. Вече хазартни игри не..

публикувано на 14.05.24 в 09:14

Във Вълчи дол организират благотворителен концерт „Заедно за Веси“

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Веселина ще има във Вълчи дол днес.  Той е част от мащабната кампания, чиято цел е в кратък срок да бъдат събрани 37 500 евро за спешна и сложна операция на момичето в Турция. Концертът е организиран от учители от СУ „Васил Левски“ във Вълчи дол. Залата на Културния дом в града ще бъде предоставена..

обновено на 14.05.24 в 09:12

На заседание обсъждат увеличението на пенсиите от 1 юли

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) решава днес за увеличението на пенсиите от първи юли. В Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година е заложен ръст с 11%. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че експертните сметки на Националния осигурителен институт (НОИ) сочат, че повишението трябва да..

публикувано на 14.05.24 в 08:39

ЦИК представя образците на бюлетините за вота 2 в 1

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще представи образците за бюлетините и визията на машините за изборите две в едно на 9 юни на пресконференция в ранния следобед. ЦИК вече изтегли номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предсрочните парламентарни избори и в бюлетината за избори за български представители в Европейския..

публикувано на 14.05.24 в 08:31
Снимката е илюстративна

Улица "Брегалница" ще бъде затворена временно днес

Планирано премахване на опасни клони от дървета на улица "Брегалница" ще бъде направено днес, от 10:00 до 12:00 часа. По този повод пътното платно ще бъде затворено. Дейностите по подрязване на дърветата ще се извършват в участъка от ул. "Кюстенджа" до Второ районно полицейско управление - Варна.  От Дирекция „Инженерна инфраструктура и..

публикувано на 14.05.24 в 07:06

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  14.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 14.05.24 в 05:59