Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика, работилници, занаяти и каузи

С аромат на Канела в РеБонкърс през почивните дни

В младежкото пространство за култура ще се проведе първият коледен базар "Канела фест"

Музика, забавления, работилници, коледни вкусотии – това са само част от изненадите, очакващи варненци и гостите на града в първото издание на „Канела фест“, който ще се проведе тази събота и неделя от 11.00 до 23.00 часа в младежкото пространство за култура РеБонкърс. 

Освен традиционните за един коледен базар неща, организираторите са предвидили и още няколко събития, които ще потопят гостите в духа на наближаващата Коледа, както и на българските традиции и обичаи. Ще бъдат показани и различни занаяти, сред които тъкане на стан и направата на текстил от вълна и коприна.

Един от акцентите в програмата е участието на младата пънк-рок група "Парапланер".

По време на феста ще има и няколко благотворителни каузи, разкриха организаторите Калина Жечева и Василена Ковачева.

Чуйте повече в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дарение на над 20 куб. м дърва за огрев направи Университетската ботаническа градина в Балчик на Общината

След разразилите се ураганни ветрове и бури в края на миналата година над България, много дървета в Университетската ботаническа градина (УБГ) в гр. Балчик също пострадаха сериозно. Освен материалните щети на територията на Градината бяха повалени и не малко едроразмерни дървета, които своевременно бяха разчистени от парковата част, съобщават от..

публикувано на 29.02.24 в 12:20

Онлайн платформа ще обучава служители в хотелиерския и ресторантьорския бранш

Програми за обучение, самообучение и квалификация на служителите в хотелиерския и ресторантьорския бранш представя иновативната платформа Chef and Gastro. Тя е създадена от Желязко Каракашев, Мирослава Петърчева, Георги Котев и Станислав Котев, професионалисти в сферата.  Платформата насърчава използването на български храни и подпомагането на нашите..

обновено на 29.02.24 в 12:03

Какво време ни очаква през март?

Март е първият пролетен месец. Тази година астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 05:06 ч. През март се осъществява преходът от зимата към пролетта. Увеличението на продължителността на деня и слънчевото греене водят до чувствително повишение на температурите. За март са характерни големи аномалии в температурно отношение, както и резки..

публикувано на 29.02.24 в 09:34

Историята на допълнителния ден на високосната година

Четвъртък е 29 февруари. Един необичаен ден в календара, който се случва само на всеки четири години... или почти на всеки четири години. Ето четири неща, които трябва да знаем за този „допълнителен ден“ през високосните години. 1. Кратност на 4, но не и на 100 Древен Египет се опитва да направи календара си по-близък до естествения цикъл на..

публикувано на 29.02.24 в 09:20

Гран Канария - велодестинация за опитни колоездачи

Петър Христов, който в последните години си изгради име на велопътешественик гостува в предаването за туризъм и приключения "Хоризонти". От него научихме, че Гран Канария е предпочитано място за колоездене, но релефът на този Канарски остров изисква по-добра физическа подготовка и опит. Като цяло Испания и този архипелаг са сред много добрите места за..

обновено на 28.02.24 в 17:43

Буни ли са буните на залива Болата

Сигнал до министерствата на регионалното развитие и околната среда и водите, кмета на Община Каварна, Басейновата дирекция „Черноморски район“ и други институции по повод бездействието на областния управител на Добрич изпрати кметът на село Българево Георги Георгиев.   Сигналът е по повод силно компрометираното състояние на брегозащитните съоръжения на..

публикувано на 28.02.24 в 15:15

Отбелязване на Трети март в Балчик

По повод 146 години от Освобождението на България и Националния празник Трети март в Балчик на тази дата от 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на героите, паднали за Отечеството, който е на централния площад. По същото време в Соколово също ще отбележат празника пред паметника в балчишкото село. Народно читалище..

публикувано на 28.02.24 в 13:09