Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елха от книги "израсна" в Балчик

Двуметровата елха от книги в Библиотеката при НЧ „Паисий Хилендарски – 1870 ” в Балчик вече се радва на огромен интерес. Тя е изградена от над 450 тома, различни по формат и тематика. Целта на библиотекарите е по един нестандартен начин да разкрият богатството на книжния фонд.
Освен това предлагат на всички потребители на Библотеката и цялата общественост в региона да изпратят 2023 година с един приятен спомен , като дойдат на място и си направят снимка. Светлините на елхата от книги ще бъдат запалени в следобедните часове на 18 декември, когато в Библиотеката ще се съберат представители на партньорски организации, които са реализирали съвместна дейност с Читалището през изминалата година.

"Детски отдел" на  Библиотеката също е завладян от коледна магия. Коледният кът предлага на своите малки читатели да изработят картичка по свой вкус, с която да зарадват своите близки.

А в читалище "Васил Левски" в Балчик до 15 декември се приемат писма до Дядо Коледа, а след тази дата жури ще определи най-добрите. Писмата се публикуват на фейсбук страницата на читалището. Конкурсът е за децата в начален курс.


Дългогодишната читателка Никол Иванова, която се завърна в родния си град, за да празнува със своите близки настъпващите празници, предпочете да се потопи в света на книгите в коледната обстановка на Библиотеката.

ВИЖТЕ ОЩЕ