Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затопляне в неделя

Автор:
2
Лебеди във Варненския залив
Снимка: Д.Дончева

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време, на много места мъгливо. По Черноморието вятърът все още ще е слаб до умерен от север-северозапад. Минимални температури между -3° и 2°, за Варна около 1°.

В неделя ще има променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от юг и югозапад, ще е слаб, но с него ще нахлува по-топъл въздух. Максималните температури ще се повишат спрямо предните дни и ще са от 4° до 9°, за Варна 7°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 9°-11°.


По публикацията работи: Емилия Николова

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен базар в Административния съд събира средства за уред за биорезонансна терапия

Благотворителен базар със сувенири, картички и мартеници е експониран в сградата на Административния съд във Варна до 2 март. Всички  изделия са дело на деца и служители от Комплекса за социални услуги „Прегръдка”, който работи с деца и ученици от 3 до 18 години с дефицит на внимание и и хиперкинетично разтройство на поведението. Средствата от..

публикувано на 21.02.24 в 16:05

Комунистическите монументи като туристически продукт

Отдавна се чуват гласове, че комунистическото наследство на Република България може да се превърне в много добър туристически продукт. И да привлича туристи, които имат желание да разгледат сгради и монументи от периода 1944 - 1989 година. Разбира се и в момента граждани на чужди държави посещават милата ни родна страна с основна цел и идея да..

публикувано на 21.02.24 в 13:56

Светът чества Международния ден на майчиния език

На 21 февруари светът чества Международния ден на майчиния език. Денят отбелязва значимостта на изучаването и използването на майчин език и има за цел насърчаването на многоезичието и културното разнообразие по света.  Международният ден на майчиния език се отбелязва за пръв път през 2000 г. като всяка поредна година честването има различен акцент...

публикувано на 21.02.24 в 07:35

Историята на една майка, заченала инвитро и благодарна всеки ден на Бог, лекарите и близките си

Все повече двойки в днешно време срещат проблеми в опитите си да имат дете. Неслучайно и в голяма част от общините в България се появиха специални фондове, които до подкрепят финансово семейства с репродуктивни проблеми, а от години съществува и Фондация „Искам бебе“, към която хората се обръщат не само за парична подкрепа, но и за повече информация..

публикувано на 20.02.24 в 15:03

ВКС отхвърли авторството на песента „Даньова мама“

Казусът около това дали една от най-популярните български народни песни е дело на конкретен знаен автор стигна до Върховния касационен съд. Както е известно, наследниците на покойната певица Мария Балтаджиева имаха претенции относно   авторството на известната песен. Преди няколко години те започнаха съдебни дела срещу певицата Бинка Добрева, която е..

публикувано на 20.02.24 в 11:07

Професор Христо Кожухаров: Емоционалните решения ни правят по-уязвими към интернет измами

Все повече хора стават жертва на измамите, които дебнат в интернет пространството. Един от най-честите сценарии е с гръмки съобщения, че печелим някаква сума пари или друга награда и като кликнем, "печелим" лоши последствия за банковата ни сметка или пробив в профилите и паролите ни в мрежата.  Защо обаче българите продължават да се подлъгват и..

публикувано на 20.02.24 в 10:00

Литераторите на ОДК със специална награда от конкурс в Италия

Литераторите на Общинския детски комплекс със Специална награда на журито от Международния конкурс за поезия и театър Castello di Duino в Триест, Италия Възпитаниците на литературния клуб „Касталия“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Варна, са удостоени със Специална награда на журито в XX издание на Международния..

публикувано на 20.02.24 в 09:32